Hoe U Uw Thuisnetwerk Kunt Aansluiten

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Thuisnetwerk Kunt Aansluiten
Hoe U Uw Thuisnetwerk Kunt Aansluiten

Video: Hoe U Uw Thuisnetwerk Kunt Aansluiten

Video: Hoe U Uw Thuisnetwerk Kunt Aansluiten
Video: Netwerkproducten.com: thuisnetwerk aanleggen 2024, April
Anonim

Voordat u de verbinding start, moet u het type netwerk bepalen. Nadat we het type netwerk hebben bepaald en ervoor hebben gezorgd dat u over de benodigde apparatuur beschikt, volgen we de onderstaande vier stappen.

Het thuisnetwerk maakt het mogelijk om de bronnen van al zijn leden te delen
Het thuisnetwerk maakt het mogelijk om de bronnen van al zijn leden te delen

instructies:

Stap 1

Installatie van de benodigde apparatuur. Installeer netwerkkaarten volgens de instructies. Het is alles.

Stap 2

Het opzetten en/of controleren van de verbinding met internet. Verbinding maken met het World Wide Web is helemaal niet nodig om verbinding te maken en een thuisnetwerk op te zetten, maar sommige gebruikers hebben een internetverbinding met het hele netwerk nodig. Open met een DSL-modem of -kabel en een account bij een netwerkserviceprovider de wizard Internet-verbinding en volg de instructies. De bestaande verbinding hoeft alleen te worden gecontroleerd. Met uw webbrowser gaan we naar een website die u niet veel ziet. Als hier geen problemen mee zijn, werkt internet naar behoren.

Stap 3

Aansluiting van computers. Het hangt allemaal af van het type netwerkkaart, de snelheid van de internetverbinding en het modem.

Ethernet-netwerken. U moet computers met Ethernet-adapters aansluiten met een hub, router of switch.

Draadloos netwerk. Ook hier heb je een router nodig. Als deze beschikbaar is, voert u de wizard uit voor het installeren van de router voor het draadloze netwerk of het toegangspunt op de computer die op de router is aangesloten.

HPNA-netwerken vereisen een HPNA-netwerkadapter in elke computer en telefoonaansluitingen binnen handbereik.

Stap 4

Het netwerk controleren. Nadat de verbinding van alle computers is voltooid, moet u het netwerk controleren op bruikbaarheid. Om dit te controleren, voeren we de volgende acties uit op elk van de computers in het netwerk: klik op de Start-knop en vervolgens op Netwerk. Pictogrammen voor elke computer die op het netwerk is aangesloten, moeten worden weergegeven.

Aanbevolen: