Hoe U Uw Computer Kunt Beveiligen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Beveiligen
Hoe U Uw Computer Kunt Beveiligen

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Beveiligen

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Beveiligen
Video: Beveiligd document versturen in Word en LibreOffice 2024, April
Anonim

Computerbeveiliging is een grote zorg voor pc-gebruikers, zelfs voor degenen die geen toegang hebben tot internet. Kwaadaardige computervirussen kunnen immers niet alleen via internet een computer binnendringen, maar ook via externe opslagmedia (USB-stick, cd, dvd, diskettes, enz.). Het doel van virussen is het vernietigen van informatie en software op de computer, het vermogen om informatie van de harde schijf te lezen en te stelen. Om dit te voorkomen, moet de computer beveiligd zijn.

Hoe u uw computer kunt beveiligen
Hoe u uw computer kunt beveiligen

Noodzakelijk

Een computer met een besturingssysteem, een antivirusprogramma

instructies:

Stap 1

Installeer een antivirusprogramma. De meest effectieve zijn Kaspersky Anti-Virus, Dr Web, Eset Nod32. Dit zijn veelal betaalde versies. Maar op internet kun je ook gratis antivirusprogramma's vinden, bijvoorbeeld Zillya!, Free Antivirus, etc. De effectiviteit van een antivirusprogramma is afhankelijk van de juiste instellingen, dus het installeren van het programma is de helft van de beveiligingsmaatregel. Instellingen omvatten het installeren van automatische verwijdering van virussen als ze worden gedetecteerd, het scannen van verwisselbare media wanneer ze zijn aangesloten op een pc, het scannen van opstartobjecten bij het laden van het besturingssysteem (besturingssysteem) en het eenmaal per week scannen van een volledige pc.

Stap 2

Werk uw antivirusdatabases regelmatig bij. Er verschijnen immers elke dag nieuwe veiligheidsbedreigingen. De makers van antivirusprogramma's schrijven nieuwe versies van software om virussen te bestrijden, dus het antivirusprogramma dat op uw pc is geïnstalleerd, moet worden geconfigureerd om automatisch te updaten (indien verbonden met internet).

Stap 3

Vermijd twijfelachtige sites en download geen programma's die u niet kent. In sommige zoekmachines verschijnen de berichten "De site kan de veiligheid van uw computer bedreigen". Verleid het lot niet, ga niet naar deze sites. Bezoek ook geen sites waarvan de adressen per e-mail naar u toekomen. Wees voorzichtig.

Stap 4

Maak back-ups van software en documenten. Zo kunt u waardevolle informatie bewaren voor het geval er een virus uw computer binnendringt.

Stap 5

Beperk de toegang tot uw computer. Als u de toegang tot de computer blokkeert met een wachtwoord, wordt u beschermd tegen toegang tot waardevolle informatie. Het is noodzakelijk om het wachtwoord op een voor anderen ontoegankelijke plaats op te slaan.

Aanbevolen: