Hoe U Het Wachtwoord Voor Uw Wifi Op De Computer Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Het Wachtwoord Voor Uw Wifi Op De Computer Kunt Achterhalen
Hoe U Het Wachtwoord Voor Uw Wifi Op De Computer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Het Wachtwoord Voor Uw Wifi Op De Computer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Het Wachtwoord Voor Uw Wifi Op De Computer Kunt Achterhalen
Video: wifi wachtwoord achterhalen 2024, April
Anonim

De draadloze internetverbinding wordt niet altijd succesvol voltooid, waardoor de gebruikersinstellingen worden gereset. Om deze en verschillende andere redenen moeten gebruikers vaak het wachtwoord voor hun wifi op de computer achterhalen. Om dit te doen, moet u in de systeeminstellingen graven en enkele andere methoden voor gegevensherstel proberen.

Er zijn verschillende manieren om het wachtwoord voor je wifi op de computer te achterhalen
Er zijn verschillende manieren om het wachtwoord voor je wifi op de computer te achterhalen

instructies:

Stap 1

De meest betaalbare manier om het wachtwoord voor uw wifi op de computer te achterhalen, of beter gezegd, om het te onthouden, is door het document te vinden waarin het is geschreven. Onthoud wie uw draadloze netwerk heeft ingesteld en wanneer. Misschien waren het medewerkers van het providerbedrijf waarmee u een contract hebt gesloten voor het verbinden met internet. In dit geval kan het wachtwoord voor wifi in dit document worden gespecificeerd, dus u hoeft het alleen maar te vinden. Is wifi ingesteld door iemand die je kent? Bel hem gerust en vraag of hij zich de combinatie voor toegang tot het netwerk herinnert. Als deze stappen niet hebben geholpen, kunt u ook proberen de ondersteuningsservice van dit bedrijf te bellen. Grote kans dat je daar alle hulp krijgt die je nodig hebt.

Stap 2

Als het je nog niet is gelukt om het wachtwoord voor je wifi op de computer te achterhalen, moet je de huidige instellingen van je router resetten. Wees voorzichtig en oplettend, aangezien dit kan leiden tot een volledige onbruikbaarheid van internet totdat de juiste instellingen zijn ingesteld. Ze omvatten de initiële instelling van het type bekabelde verbinding, login en wachtwoord uitgegeven door de provider, en alleen dan - het wachtwoord voor wifi. Bereid daarom alle benodigde documentatie voor: een overeenkomst met de provider of instructies van hem en een brochure met instructies uit de bundel van de router. Bestudeer ze: als je tijdens het reset- en setupproces iets niet duidelijk bent, kun je dit beter doen met de hulp van een specialist (bel bijvoorbeeld medewerkers van het providerbedrijf).

Stap 3

Begin met het herstellen van uw wifi-wachtwoord als u de details van het instellen van uw router hebt ontdekt. Voer eerst een systeemreset van het apparaat uit door op de Reset-toets aan de achterkant van het apparaat te drukken. Voer daarna het IP-adres van de router in de adresbalk van de browser op de computer in (bijvoorbeeld 192.168.0.1 - dit adres wordt gespecificeerd in de documentatie bij het apparaat). Configureer de bekabelde verbinding met behulp van de instructies van de provider (het belangrijkste is om de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren om toegang te krijgen tot het bekabelde internet). Ga dan naar het gedeelte Draadloze verbinding. Stel de gewenste wifi-netwerknaam in en stel vervolgens het gewenste wachtwoord in. Sla de instellingen op en wacht tot de router opnieuw opstart, waarna je via de tot stand gebrachte verbinding verbinding kunt maken met wifi. Zorg ervoor dat u uw nieuwe wachtwoord opschrijft, zodat u het niet kwijtraakt.

Stap 4

Er zijn andere manieren om het wachtwoord voor uw wifi op uw computer te achterhalen, bijvoorbeeld door het programmatisch te herstellen met behulp van de Airocrack-toepassing (te vinden op internet). Geef na het starten van het programma in het gedeelte "Interfacetype" het model van de bestaande router (adapter) op. Vervolgens wordt het proces van het selecteren van toetscombinaties gestart en worden systeembestanden gemaakt. Na het voltooien van de procedure uploadt u deze bestanden naar de Airocrack-map. Houd er rekening mee dat deze methode kan werken als het wachtwoord uit een klein aantal tekens bestaat. Anders zal de selectieprocedure lang duren en geen positief resultaat opleveren.

Aanbevolen: