Wi-Fi Distribueren Vanaf Een Computer

Inhoudsopgave:

Wi-Fi Distribueren Vanaf Een Computer
Wi-Fi Distribueren Vanaf Een Computer

Video: Wi-Fi Distribueren Vanaf Een Computer

Video: Wi-Fi Distribueren Vanaf Een Computer
Video: How to connect WiFi to Computer without cable? || Connect wifi in Desktop 2024, April
Anonim

Eigenaren van pc's, laptops, tablets en andere apparaten die verbinding met een wifi-netwerk mogelijk maken, kunnen zonder onnodige problemen hun eigen verbindingen maken.

Wi-Fi distribueren vanaf een computer
Wi-Fi distribueren vanaf een computer

Hoe wifi te delen op een computer?

Om een draadloos Wi-Fi-netwerk vanaf een computer te distribueren, heeft de gebruiker een speciaal hulpprogramma nodig - mHotspot. Het wordt geheel gratis verspreid, dus u kunt het gemakkelijk op internet vinden en downloaden. Deze software bevat alles wat je nodig hebt om je eigen toegangspunt te maken op een computer met een Wi-Fi-adapter geïnstalleerd, terwijl het een vrij eenvoudige interface heeft, waardoor niemand problemen zou moeten hebben met de bediening. Nadat het programma is geïnstalleerd, gaat u naar Setup Hotspot en geeft u daar de verbindingsnaam (SSID), het wachtwoord en de login op. Houd er rekening mee dat het wachtwoord minimaal 8 tekens lang moet zijn en zowel cijfers als letters moet bevatten.

Netwerkinstellingen wijzigen en verbinding maken

Daarna moet u naar het "Netwerkcentrum" gaan. Dit kan op twee manieren. Open bijvoorbeeld het menu Start, ga naar Configuratiescherm en selecteer Netwerk en internet. In het venster dat verschijnt, is het "Netwerkcentrum" beschikbaar. U kunt ook met de rechtermuisknop op het netwerkverbindingspictogram in de rechterbenedenhoek van de taakbalk klikken en dienovereenkomstig op "Netwerkcentrum" klikken. Er wordt een nieuw venster geopend met een hele lijst van uw verbindingen. Vervolgens moet u terugkeren naar het programma en op de knop Start klikken, waarna een van de draadloze verbindingen wordt gestart en het identificatieproces begint. Onthoud deze verbinding en klik op de Stop-knop in het programma. Ga vervolgens terug naar de lijst met verbindingen en selecteer "Local Area Connection" en ga vervolgens naar "Eigenschappen" (als u een VPN-verbinding gebruikt, moet u deze selecteren).

Wanneer een nieuw venster wordt geopend, moet u naar het tabblad "Toegang" gaan en het vakje naast "Sta andere netwerkgebruikers toestaan de internetverbinding van deze computer te gebruiken" aanvinken en in het veld "Thuisnetwerkverbinding" de naam opgeven geïdentificeerd. Daarna kunt u de wijzigingen opslaan en de verbinding starten via het mHotspot-programma met behulp van de Start-knop. De verbinding die u hebt gemaakt, zou in alle verbindingen moeten verschijnen. Kies het, voer uw wachtwoord in en maak verbinding. Om ervoor te zorgen dat andere apparaten verbinding kunnen maken met het gemaakte netwerk, moet u een zoekopdracht starten naar beschikbare Wi-Fi-netwerken, dezelfde verbinding selecteren en een wachtwoord invoeren.

Aanbevolen: