Een Lijst Met Bestanden Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Lijst Met Bestanden Afdrukken
Een Lijst Met Bestanden Afdrukken

Video: Een Lijst Met Bestanden Afdrukken

Video: Een Lijst Met Bestanden Afdrukken
Video: How to print list of Files in a Folder in Windows 10 2024, April
Anonim

Bij het compileren van verschillende soorten internetpagina's is het nodig om de lijst met gebruikte of reeds beschikbare bestanden in de map op te sommen, bijvoorbeeld uit de ftp-directory. Het kopiëren van de naam van elk bestand is een vervelende taak, vooral als de lijst uit minstens 50 regels bestaat.

Een lijst met bestanden afdrukken
Een lijst met bestanden afdrukken

Noodzakelijk

  • Software:
  • - Totale bevelhebber;
  • - Microsoft Office Word.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste en meest toegankelijke tool is de bestandsbeheerder Total Commander, een afstammeling van de verouderde Windows Commander. Om het te downloaden, ga naar de volgende link https://wincmd.ru/plugring/totalcmd.html en klik op "Download x32".

Stap 2

Na installatie verschijnt er een snelkoppeling op het bureaublad, open het programma door erop te dubbelklikken. Als u dit programma al enkele dagen gebruikt en het is gelukt om het te registreren, wordt u bij het opstarten niet gestoord door vensters die u vragen het opgegeven nummer in te voeren. In het hoofdvenster van het programma verschijnen twee identieke panelen voor u, op een ervan vindt u uw map door de juiste schijf- of ftp-verbinding te selecteren.

Stap 3

Als de bestanden die u nodig hebt zich in meerdere mappen bevinden, kopieer of verplaats ze dan naar één map. Selecteer vervolgens alle bestanden door op de toetscombinatie Ctrl + A te drukken, of via de regel "Alles selecteren" van het hoofdmenu "Selectie". Gebruik voor een gemakkelijkere weergave van bestanden een andere weergave van het scherm, druk hiervoor op Ctrl + F1.

Stap 4

Selecteer het menu "Extra" en vervolgens de opdracht "Sla de inhoud van alle kolommen op in een bestand" (u hebt 2 coderingsopties, kies er een). Geef in het geopende venster de locatie van het bestand op (opslaglocatie), voer de naam van het document in en druk op de Enter-toets.

Stap 5

Het bestand is opgeslagen in txt-indeling, dus u kunt het openen met elke teksteditor, inclusief het standaard Kladblok. Voor bewerking en later afdrukken is het raadzaam dit bestand in de MS Word-editor te openen. Klik er met de rechtermuisknop op, selecteer "Openen met" en selecteer Microsoft Office Word.

Stap 6

Breng in een teksteditor, indien nodig, de lijst met bestanden naar een gemeenschappelijk formaat en begin met afdrukken. Klik hiervoor in het bovenste menu op "Bestand", selecteer "Afdrukken". Vink in het geopende venster het vakje naast "Alle" aan en druk op Enter.

Aanbevolen: