Hoe Bestanden Te Verwijderen Die Niet Zijn Verwijderd

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Te Verwijderen Die Niet Zijn Verwijderd
Hoe Bestanden Te Verwijderen Die Niet Zijn Verwijderd

Video: Hoe Bestanden Te Verwijderen Die Niet Zijn Verwijderd

Video: Hoe Bestanden Te Verwijderen Die Niet Zijn Verwijderd
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, April
Anonim

Soms moeten gebruikers een bestand of map van hun harde schijf of verwisselbare media verwijderen. Gewoonlijk is het voldoende om het bestand te markeren en op de Delete-toets te drukken, of klik met de rechtermuisknop op de bestandsnaam en selecteer "Verwijderen" in het contextmenu. Standaardtools werken echter niet altijd.

Hoe bestanden te verwijderen die niet zijn verwijderd
Hoe bestanden te verwijderen die niet zijn verwijderd

instructies:

Stap 1

Het bestand kan bezet zijn door een proces dat momenteel op de computer wordt uitgevoerd. In dit geval geeft het systeem een bericht weer zoals: “Kan bestand (map) niet verwijderen. Geen toegang . Probeer alle geopende mappen en programma's te sluiten en probeer het opnieuw.

Stap 2

Als het bericht zich herhaalt, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk (blauwe balk in de onderste regel van het scherm) en start u "Taakbeheer" vanuit het contextmenu. Open het tabblad Processen en kijk goed of er een proces actief is met de naam van het bestand dat u probeert te verwijderen. Vink dit proces aan en klik op Proces beëindigen. Bevestig na een waarschuwing van het systeem de voltooiing van het proces en probeer het bestand opnieuw te verwijderen. Als de poging niet succesvol is, start u de computer opnieuw op (hierdoor worden alle actieve programma's gesloten) en probeert u opnieuw om het bestand te verwijderen met behulp van standaardhulpmiddelen.

Stap 3

Een uitvoerbaar bestand dat niet kan worden verwijderd, kan een virusprogramma blijken te zijn. Log in in veilige modus. Om dit te doen, drukt u na het inschakelen van de computer op de F8-toets totdat het selectiemenu voor de opstartmodus verschijnt. Selecteer het bovenste item "Veilige modus" en probeer na het laden van Windows het bestand te verwijderen met behulp van standaardmethoden.

Stap 4

U kunt het gratis Unlocker-programma gebruiken om bestanden te verwijderen. Download het van de website van de fabrikant en voer het uit. Lees tijdens het installatieproces goed wat u precies wordt aangeboden om te installeren. Schakel op het eerste scherm het selectievakje uit naast "Ik accepteer de voorwaarden van de licentieovereenkomst met Hamster Free Zip Archiver" als u geen archiver van deze ontwikkelaar nodig hebt, en klik op Volgende. Op het volgende scherm wordt u gevraagd om het programma SpeedUpMyPC te installeren. Schakel het selectievakje uit als u denkt dat het niet nodig is om dit te doen en klik op "Weigeren".

Stap 5

Selecteer Russisch in het taalinstallatievenster. Wanneer u het Unlocker-programma installeert en u beschouwt uzelf als een geavanceerde gebruiker, kies dan de geavanceerde methode, maar schakel de selectievakjes naast Delta Toolbar installeren uit - later zal het erg moeilijk voor u zijn om van dit programma af te komen.

Stap 6

Om nu een bestand te verwijderen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Unlocker. Het programma zal u vragen om een actie uit de lijst te selecteren: “Geen actie; Verwijderen; hernoemen; Actie ". "Verwijderen" toepassen.

Aanbevolen: