Hoe Maak Je Een Windows 7-afbeelding

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Windows 7-afbeelding
Hoe Maak Je Een Windows 7-afbeelding

Video: Hoe Maak Je Een Windows 7-afbeelding

Video: Hoe Maak Je Een Windows 7-afbeelding
Video: How to Delete user accounts windows 7 2024, Mei
Anonim

Computergebruikers worden van tijd tot tijd geconfronteerd met een situatie waarin het besturingssysteem niet wordt geladen of onstabiel is met constante fouten en vastloopt. Er zijn veel redenen voor deze aandoening. Dit is het gevolg van een foutieve installatie van programma's, en een niet succesvol gekozen stuurprogramma, en de gevolgen van een virusaanval of fouten van de gebruiker zelf. Een vooraf voorbereide afbeelding van het besturingssysteem helpt u de prestaties snel te herstellen.

Als het systeem niet opstart, wordt het een probleem voor elke gebruiker
Als het systeem niet opstart, wordt het een probleem voor elke gebruiker

Een afbeelding van Windows 7 maken met behulp van standaardhulpmiddelen

Als uw computer Windows 7 draait, hoeft u geen extra software te installeren om een systeemkopie te maken. U kunt gebruik maken van de service "Gegevensback-up en herstel".

Om dit te doen, moet u een externe schijf of een in NTFS geformatteerde USB-stick op uw computer aansluiten en vervolgens naar het "Configuratiescherm" gaan en het gedeelte "Back-up en herstel" selecteren. Er wordt een dialoogvenster geopend, aan de linkerkant waarvan u het item "Een systeemkopie maken" moet selecteren.

Nu moet u de vraag van het systeem beantwoorden "Waar moet het archief worden opgeslagen?" Het gebruik van lokale hard wordt niet aanbevolen. Bij een virusaanval of ongeletterde gebruikersacties is het vaak onmogelijk om het systeem hiervan te herstellen. Het is beter om een externe schijf te kiezen die vooraf op uw computer is aangesloten. Er kunnen ook dvd's gebruikt worden, maar dit is minder handig.

Bewerk in geen geval de resulterende archiefkopie. Elke wijziging in de verkregen gegevens zal ertoe leiden dat het onmogelijk is om het systeem vanuit dit archiefbestand te herstellen.

Nu moet u de te archiveren schijven selecteren. Als er voldoende ruimte is op de externe schijf en je veel vrije tijd hebt, is het beter om alle lokale schijven te controleren. Dan weet u zeker dat al uw gegevens worden hersteld. Selecteer anders het systeemstation C voor back-up.

In het volgende dialoogvenster, om de geselecteerde parameters te bevestigen, moet u op de knop "Archief" klikken. Hiermee start u het archiveringsproces van het systeem en in het dialoogvenster ziet u de beweging van de groene aanwijzer "Archief in uitvoering". Het laat zien in welk stadium het proces zich bevindt.

Wanneer het maken van de systeemkopie is voltooid, verschijnt het volgende programmavenster met een voorstel om een "Systeemherstelschijf" te maken. Als u dit nog niet eerder heeft gedaan, moet u akkoord gaan en op de knop "Ja" klikken. Immers, als het besturingssysteem niet opstart, is het onmogelijk om de gemaakte afbeelding te herstellen zonder deze schijf.

Wanneer de back-up is voltooid, verschijnt de melding "Back-up geslaagd" in het venster Create System Image. Klik op de knop "Sluiten" om het programma te sluiten.

Een image van het besturingssysteem maken met Acronis True Image

Vergeleken met een standaard archiver heeft de applicatie geavanceerde functies. Start het programma en klik in het hoofdvenster op het item "Archief maken". Nu moet u kiezen welke van de schijfpartities worden opgeslagen. Om een kopie van Windows te maken, moet u op het menu-item "Deze computer" klikken en de harde schijf selecteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Dit is meestal de C-schijf.

Om ervoor te zorgen dat de archieven met de laatste staat van het besturingssysteem altijd bij de hand zijn, is het raadzaam om een automatisch back-upschema in de programma-instellingen in te stellen.

In het volgende dialoogvenster worden de verschillende archieven beschreven die met Acronis kunnen worden gemaakt. Bekijk gewoon de aanbiedingen van het programma en klik op de knop "Volgende". Nu moet u de locatie opgeven voor het opslaan van het toekomstige archief. Het is beter om vooraf een map voor archiefbestanden aan te maken. Net als bij de vorige methode zou de beste oplossing zijn om het archief naar een extern medium te schrijven.

Vervolgens moet u een van de soorten archivering selecteren, waarvan de beschrijving in het vorige venster stond. De beste optie is "Maak een compleet archief" omdat het volledig op zichzelf staat en niet afhankelijk is van de rest van de kopieën. Vink in het dialoogvenster Back-upopties de eerste optie aan, Standaardopties gebruiken en klik op Volgende.

Na verloop van tijd kunt u verschillende Windows-images verzamelen. U kunt bijvoorbeeld een besturingssysteemarchief maken met of zonder stuurprogramma's, een "schone" afbeelding of met de benodigde programma's al geïnstalleerd. Maak daarom in de volgende stap een beschrijving van het archief om het niet met anderen te verwarren. Klik op "Volgende" en Acronis zal beginnen met het uitvoeren van de taak.

Aanbevolen: