Een Dvd-station Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Dvd-station Aansluiten
Een Dvd-station Aansluiten

Video: Een Dvd-station Aansluiten

Video: Een Dvd-station Aansluiten
Video: How-To Connect your Blu-ray or DVD player to your HDTV 2024, Mei
Anonim

Elke computer die moreel verouderd is, maar goed blijft werken, kan worden gebruikt als een volwaardige thuisbioscoop. Om dit te doen, moet u het op zijn minst aansluiten op een tv en een muziekcentrum en, indien nodig, extra apparatuur installeren. Sluit bijvoorbeeld een dvd-station aan om een film te kijken.

Een dvd-station aansluiten
Een dvd-station aansluiten

instructies:

Stap 1

Schakel de computersysteemeenheid uit en schakel deze volledig uit. Om een dvd-station aan te sluiten, verwijdert u de zijklep van de behuizing - dit geeft toegang tot het moederbord en de vulling van de systeemeenheid. Verwijder eerst aan de voorkant van de behuizing de stekker op de plek waar je de dvd-drive wilt aansluiten.

Stap 2

Afhankelijk van welke interface voor gegevensuitwisseling tussen apparaten en het moederbord door het systeem wordt ondersteund: IDE of SATA, zal de volgorde van het aansluiten van de schijf iets anders zijn. Over het algemeen blijft het installatieprincipe echter hetzelfde. De verbindingsinterface is gemakkelijk visueel te identificeren. IDE-kabels zijn bevestigd met brede multi-pins connectoren. De SATA-interface maakt gebruik van een smalle, dunne connector. Tegelijkertijd kunnen twee apparaten worden aangesloten op een IDE-kabel en slechts één op SATA. Ook vereisen IDE-interface-apparaten handmatige prioritering. Speciale jumpers-jumpers stellen de overeenkomstige status van de master- of slave-apparatuur in.

Stap 3

Nadat u de interface hebt behandeld, sluit u de draadconnectoren aan op de overeenkomstige uitgangen op het dvd-station. Vergeet de stroomdraad niet. Plaats het dvd-station in de speciale slede die wordt geleverd door het ontwerp van de systeemeenheid. Zet het vast met kleine schroeven.

Stap 4

Zet uw computer aan. Aan het begin van de download moet het moederbord het aangesloten dvd-station bepalen door informatie hierover op het scherm weer te geven. Als dit niet gebeurt, gaat u naar het BIOS en dwingt u het dvd-station te detecteren.

Aanbevolen: