Hoe Een Harde Schijf Te Identificeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Identificeren?
Hoe Een Harde Schijf Te Identificeren?
Anonim

Een harde schijf of harde schijf is het belangrijkste opslagapparaat in de systeemeenheid. De prestaties van de computer en de veiligheid van gegevens hangen grotendeels af van de kenmerken ervan.

Hoe een harde schijf te identificeren?
Hoe een harde schijf te identificeren?

instructies:

Stap 1

U kunt het type en de kenmerken van de harde schijf bepalen door externe inspectie. De sticker hierboven toont het model en de fabrikant van de apparatuur, evenals het aantal koppen en cilinders.

Stap 2

Als de harde schijf al in de systeemeenheid is geïnstalleerd en u deze daar niet wilt verwijderen, probeer dan informatie uit het BIOS te halen. Start uw computer opnieuw op en druk op de Pauze/Break-toets wanneer de apparaatinformatie van de computer op het scherm verschijnt. Gebruik Enter om door te gaan met de uitvoer. Druk deze toetsen een voor een in tot de beurt aan de harde schijf komt.

Stap 3

Er is een andere manier. Wacht na de eerste keer opstarten tot een prompt op het scherm verschijnt die lijkt op het volgende: "Druk op Delete om in te stellen". In plaats van Delete kan de BIOS-ontwikkelaar een andere sleutel specificeren, meestal een van de functionele. Druk op deze toets om het BIOS-setupmenu te openen. Vind informatie over IDE-, SCSI- of SATA-apparaten in de menu-items, afhankelijk van welke interface in uw systeemeenheid wordt gebruikt.

Stap 4

U kunt gegevens over de harde schijf verkrijgen met behulp van Windows-hulpprogramma's. Roep de startlijn van het programma op met behulp van de sneltoetsen Win + R of selecteer de optie "Uitvoeren" in het menu "Start". Voer de opdracht msconfig in. Ga in het venster met systeeminstellingen naar het tabblad "Service", zoek het item "Systeeminformatie" en klik op de knop "Uitvoeren". Vouw in de lijst "Systeeminformatie" het knooppunt "Opslag" uit en klik op "Schijven".

Stap 5

Als de fysieke schijf is opgedeeld in logische volumes, ziet u twee items "Schijven". De ene zal informatie bevatten over logische schijven, de andere - over fysieke apparaten, d.w.z. volledige beschrijving van hun eigenschappen: serienummer, clustergrootte, aantal cilinders, sectoren, sporen en logische partities.

Stap 6

Om de kenmerken van apparaten, inclusief de harde schijf, te bepalen, kunt u programma's van derden gebruiken. Een daarvan - PC Wizard - kan gratis worden gedownload op de website van de ontwikkelaar. Download en installeer het programma. Klik na het opstarten op de knop "Hardware" en klik in de lijst "Element" op het pictogram "Schijf".

Aanbevolen: