Een Schijf Laten Draaien

Inhoudsopgave:

Een Schijf Laten Draaien
Een Schijf Laten Draaien

Video: Een Schijf Laten Draaien

Video: Een Schijf Laten Draaien
Video: Pottenbakken, de basis stap voor stap 2024, April
Anonim

Het komt voor dat een gewone harde schijf van een computer plotseling weigert te draaien. In dit geval is het noodzakelijk om het minstens één keer te laten draaien, waarna, terwijl het nog werkt, de gegevens zo snel mogelijk van het naar een ander worden overgedragen.

Een schijf laten draaien
Een schijf laten draaien

instructies:

Stap 1

Sluit het besturingssysteem van de computer af (als de gestopte schijf geen systeemschijf is) en koppel de machine vervolgens fysiek los van het netwerk.

Stap 2

Koppel alle kabels los van de harde schijf en onthoud hoe en waar ze waren aangesloten.

Stap 3

Verwijder de schijf. Onderzoek het bord zorgvuldig op duidelijke schade, zoals zwartgeblakerde, verkoolde delen. Als dat zo is, is het niet het mechanische onderdeel dat beschadigd is. Stuur de schijf op voor reparatie en u zult daarna waarschijnlijk nog lang van dienst zijn.

Stap 4

Als het bord niet beschadigd is, probeer dan het vastzittende aandrijflager vast te klemmen. Neem het in je handen en draai het dan scherp rond de as van de motor.

Stap 5

Sluit de harde schijf weer aan op de computer, beveilig deze, zet de computer aan en controleer of deze draait.

Stap 6

Als de harde schijf draait en de computer opstart, sluit dan zo snel mogelijk de verwisselbare harde schijf aan en breng alle gegevens van de beschadigde schijf over. Of, als uw computer andere harde schijven heeft en er voldoende vrije ruimte op is, breng de gegevens dan naar hen over.

Stap 7

Als de harde schijf niet draait, herhaalt u de procedure nog een paar keer, telkens voordat u de computer fysiek uitzet.

Stap 8

Na verschillende mislukte pogingen om de harde schijf zelf op te starten, geeft u deze aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in gegevensherstel. Probeer de schijf niet te demonteren - dit zal de storing alleen maar verergeren en informatieherstel zal meer kosten.

Stap 9

Zodra alle herstelbare informatie van de harde schijf is gehaald, vervangt u deze onmiddellijk door een andere. Als het opstartbaar was, installeert u het besturingssysteem en alle toepassingen opnieuw en herstelt u de instellingen.

Stap 10

Gebruik in de toekomst een harde schijf die minstens één keer weigerde te draaien, alleen voor het overbrengen van informatie, maar niet voor het opslaan ervan. Gebruik het om alleen irrelevante informatie over te dragen.

Aanbevolen: