Een Tabel In Een Word Draaien

Inhoudsopgave:

Een Tabel In Een Word Draaien
Een Tabel In Een Word Draaien

Video: Een Tabel In Een Word Draaien

Video: Een Tabel In Een Word Draaien
Video: Rotate table in Microsoft Word 2024, Mei
Anonim

MS Word is een populair programma dat helpt bij het oplossen van complexe problemen met tekstopmaak. Maar helaas zijn de prestaties van niet alle functies zo duidelijk als gebruikers zouden willen. Om bijvoorbeeld een tabel in het "Woord" te draaien, moet u een aantal niet helemaal voor de hand liggende stappen uitvoeren.

Een tabel in een Word draaien
Een tabel in een Word draaien

instructies:

Stap 1

Ga naar een tekstdocument door het te openen in het "Word" en selecteer de tabel die je nodig hebt terwijl je de linkermuisknop ingedrukt houdt. Kopieer het vervolgens naar het klembord. Dit kan op twee manieren: klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied en selecteer "Kopiëren", of gebruik de sneltoets Ctrl + C.

Stap 2

Open MS Excel, dat altijd bij Microsoft Office wordt geleverd. Plaats een omgekeerde tabel in uw document. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een van de cellen en selecteer de optie "Plakken speciaal". Er wordt een venster met instellingen op het scherm geopend. Zoek het item "Vervoer" en vink het aan. Klik volgende".

Stap 3

Als het programma een fout vertoont, betekent dit dat u de tabel verkeerd uit het "Woord" hebt gekopieerd - probeer het opnieuw. Anders verplaatst het programma automatisch informatie van rijen naar kolommen en verschijnt de omgekeerde tabel in het Excel-document. Kopieer deze tabel naar het klembord (Ctrl + C) en ga naar het document geopend in Word. Plak het object in het gewenste gebied met behulp van het contextmenu en "Plakken", of de combinatie van Ctrl + V.

Stap 4

Als u de tafel 90 graden moet draaien, moet u de liggende richting van het blad waarop deze zich bevindt wijzigen. Selecteer eerst de tekst en tabel die u wilt verplaatsen en ga naar het tabblad "Pagina-indeling". Klik op de pijl naast het label "Pagina-instelling". Selecteer in het instellingenvenster dat wordt geopend op het tabblad "Algemeen" de liggende stand. Zet in de regel "Toepassen" "Op de geselecteerde tekst". Klik OK".

Stap 5

Om informatie in een omgekeerde tabel op te maken, moet u de richting van de tekst omkeren. Om dit te doen, klikt u in het "Woord" op de tabel die u gaat bewerken, gaat u naar het gedeelte "Lay-out" en selecteert u in het item "Tekstrichting" de gewenste waarde.

Aanbevolen: