Hoe Een Apostrof In Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Apostrof In Te Voeren
Hoe Een Apostrof In Te Voeren

Video: Hoe Een Apostrof In Te Voeren

Video: Hoe Een Apostrof In Te Voeren
Video: Lernvideo 01 - Trainingsvorbereitung 2024, Mei
Anonim

Een apostrof is een komma in superscript, die zowel in het Russisch (voornamelijk voor het schrijven van buitenlandse eigennamen) als in de meeste vreemde talen van de Latijnse groep wordt gebruikt. Om dit teken in te voeren, gebruikt u een speciale toets op het standaardtoetsenbord, evenals de tekentabel van het Windows-besturingssysteem of Microsoft Office.

Hoe een apostrof in te voeren
Hoe een apostrof in te voeren

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om een superscript-komma in te voeren, is door op de toets met de aanhalingstekens bovenaan en de apostrof onderaan, die zich net links van de Enter-toets bevindt, te drukken. Als u in de Cyrillische toetsenbordindeling op deze toets drukt, wordt de letter "E" weergegeven. Maar wat als deze specifieke toets kapot blijkt te zijn en het niet mogelijk is om met het toetsenbord een apostrof in te voeren?

Stap 2

Als u in een van de Microsoft Office-programma's (Word, Excel, enz.) werkt, gaat u naar het tabblad "Invoegen" en klikt u op de knop "Symbool". Standaard bevindt deze zich aan de rechterkant van de meest recente werkbalk. Selecteer het gedeelte Superscript & Subscript om uw zoekopdracht te beperken tot honderden tekens. Zoek de apostrof en klik op de knop Invoegen. Er verschijnt een superscript-komma in de tekst.

Stap 3

Op dezelfde manier kunt u een apostrof toevoegen aan een tekstinvoerveld in elke Windows-toepassing (browser, beeldverwerkingssoftware, e-mailtoepassing, enz.). Om dit te doen, als uw computer Windows 7 gebruikt, opent u het menu Start en typt u tabel in het zoekvak om snel de systeemtoepassing Symbol Map te vinden. Voor gebruikers van eerdere versies van Windows moet naar dit hulpprogramma worden gezocht door achtereenvolgens de volgende secties in het menu "Start" te openen: "Alle programma's", "Accessoires", "Systeemwerkset".

Stap 4

In het dialoogvenster Tekentabel van de toepassing is het kommasymbool in superscript te vinden in de eerste regel van de lijst met items - dit is het zevende pictogram op rij. Een andere optie is om het woord Apostrof in te voeren in het zoekveld in hetzelfde dialoogvenster. Het programma geeft u automatisch het gewenste symbool.

Aanbevolen: