Hoe U Uw Cd-dvd-station Ontkoppelt

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Cd-dvd-station Ontkoppelt
Hoe U Uw Cd-dvd-station Ontkoppelt

Video: Hoe U Uw Cd-dvd-station Ontkoppelt

Video: Hoe U Uw Cd-dvd-station Ontkoppelt
Video: Hoe monteer je een dvd player 2024, Mei
Anonim

De procedure voor het loskoppelen van een cd- of dvd-station in Windows van alle versies is een standaardhandeling en wordt uitgevoerd door de standaardtools van het systeem zelf. Er is geen extra software nodig.

Hoe u uw cd-dvd-station ontkoppelt
Hoe u uw cd-dvd-station ontkoppelt

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken om de procedure voor het loskoppelen van het cd-, dvd-station uit te voeren en ga naar het item "Configuratiescherm". Vouw de koppeling Systeembeheer uit en vouw het knooppunt Computerbeheer uit.

Stap 2

Selecteer het item "Apparaatbeheer" en ga naar het tabblad "Dvd- en cd-rom-stations" van het dialoogvenster dat wordt geopend. Roep het contextmenu op van het apparaat dat moet worden losgekoppeld door met de rechtermuisknop te klikken en de opdracht Verbinding verbreken op te geven.

Stap 3

Keer terug naar het hoofdsysteemmenu "Start" om de autostart-functie van de geselecteerde schijf uit te schakelen en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Voer de waarde van gpedit.msc in de regel "Open" in en bevestig de lancering van het hulpprogramma door op de knop OK te klikken.

Stap 4

Vouw de koppeling Computerconfiguratie in het geopende editorvenster uit en vouw het knooppunt Beheersjablonen uit. Ga naar het gedeelte Systeem en selecteer het beleid Automatisch afspelen uitschakelen.

Stap 5

Geef het apparaat op dat moet worden ontkoppeld in de map en gebruik de gpupdate-waarde in de console om de wijzigingen toe te passen.

Stap 6

Gebruik het hulpprogramma Register-editor om de vereiste schijfparameters te wijzigen. Om dit te doen, keert u opnieuw terug naar het dialoogvenster Uitvoeren en voert u de regedit-waarde in de regel Openen in. Bevestig de lancering van het hulpprogramma door op OK te klikken en de vertakking uit te vouwen

HKEY_LOCAL_MACHINE / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies (voor Windows XP).

Stap 7

Maak een nieuwe subsleutel met de naam Explorer en maak daarin een nieuwe parameter met de naam NoDriveTypeAutoRun. Gebruik 0x20 om automatisch afspelen voor cd- en dvd-stations uit te schakelen, of voer 0xFF in om alle stations uit te schakelen (voor Windows XP).

Stap 8

Wijzig de waarde van de AutoRun-parameter in de tak HKLM / System / CurrentControlSet / Services / CDrom naar 0 in Windows 7 / Vista en gebruik de FF-waarde voor de NoDriveTypeAutoRun-parameter (voor Windows Vista / 7).

Aanbevolen: