Hoe De Muis Op Het Toetsenbord In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Muis Op Het Toetsenbord In Te Schakelen
Hoe De Muis Op Het Toetsenbord In Te Schakelen

Video: Hoe De Muis Op Het Toetsenbord In Te Schakelen

Video: Hoe De Muis Op Het Toetsenbord In Te Schakelen
Video: Mouse Pointer not Working in Windows 10 (One Simple Solution) 2024, Mei
Anonim

In het besturingssysteem Windows 7 is het mogelijk om de muis rechtstreeks vanaf het toetsenbord te bedienen, hiervoor moet u een speciale instelling maken. Dit is meestal nodig als de muis niet werkt.

Hoe de muis op het toetsenbord in te schakelen
Hoe de muis op het toetsenbord in te schakelen

Het is nodig

Besturingssysteem Windows 7

instructies:

Stap 1

De optie "Bedien de muiscursor vanaf het toetsenbord" kan worden geactiveerd in de applet "Configuratiescherm", die wordt gestart via het menu "Start". Ga in het geopende venster naar het item "Toegankelijkheidscentrum" en klik op de link "Maak het gemakkelijker om met het toetsenbord te werken".

Stap 2

Klik vervolgens op het item "Aanwijzerbesturing aanpassen" en vink in het geopende venster het vakje aan naast "Besturing van muisaanwijzer vanaf het toetsenbord inschakelen". Ga naar het blok "Keyboard shortcuts", zet een vinkje op de regel "Enable pointer control from the keyboard: alt=" Image "links + Shift on the left + NumLock". Activeer de functies "Weergave waarschuwing …" en "Geluidssignaal …".

Stap 3

Verplaats de muisfocus naar het onderstaande vak en pas de schuifregelaar voor aanwijzersnelheid aan. Als je nog steeds niet precies kunt zeggen welke snelheid je nodig hebt, vink dan het vakje "Ctrl - acceleratie, Shift - acceleratie vertragen" aan. Om alle wijzigingen op te slaan, drukt u op de knoppen "Toepassen" en OK.

Stap 4

Na deze acties zou een pictogram met de afbeelding van de muiscursor in het systeemvak moeten verschijnen. Als dit niet het geval is, drukt u op de hierboven aangegeven sneltoets, namelijk de linker alt="Image" + Shift en NumLock. Klik in het geopende venster op de knop "Ja". Op dezelfde manier kunt u de muisbediening via het toetsenbord uitschakelen.

Stap 5

Om de muiscursor te besturen, moet u op de toetsen op het numerieke toetsenbord drukken, d.w.z. als u een gecombineerd numeriek toetsenblok heeft, werkt deze functie niet voor sommige laptopmodellen. Om omhoog te gaan, gebruikt u de toets met het cijfer 8, omlaag met het cijfer 2, enz. In de regel wordt de bewegingsrichting van de cursor op de toetsen zelf aangegeven.

Stap 6

Om op de linkermuisknop te drukken, moet u op de cijfertoets klikken. Gebruik voor rechtsklikken de toetscombinatie Shift + F10 of de toets "Contextmenu" die zich tussen alt="Afbeelding" en Ctrl bevindt.

Aanbevolen: