Een USB-muis En -toetsenbord Kiezen

Inhoudsopgave:

Een USB-muis En -toetsenbord Kiezen
Een USB-muis En -toetsenbord Kiezen

Video: Een USB-muis En -toetsenbord Kiezen

Video: Een USB-muis En -toetsenbord Kiezen
Video: hoe werkt een USB stick 2024, Mei
Anonim

Computermuizen en toetsenborden hebben hun eigen specificaties die hun bruikbaarheid bepalen. De selectie van accessoires moet worden uitgevoerd in overeenstemming met de prijscategorie en de vereiste functionaliteit.

Een USB-muis en -toetsenbord kiezen
Een USB-muis en -toetsenbord kiezen

Muis selectie

De gebruiksvoorwaarden moeten het type accessoire bepalen dat wordt gekocht. Bedrade muizen zijn geschikt voor aansluiting op vaste computers. De duurste apparaten zijn gemaakt voor gamers, omdat deze categorie gebruikers meestal de functies en technologieën van de fabrikanten gebruikt. Precisie van de aanwijzer en het reactievermogen van de sensor op bewegingen van spelers zijn ook belangrijke kenmerken. Opgemerkt moet worden dat de bedrade muis geen extra onderhoud nodig heeft. Draadloze aanwijsapparaten zijn meer geschikt om op internet te surfen of verbinding te maken met een laptop.

Op type zijn de meest voorkomende optische en lasermuizen. Apparaten op basis van een optische sensor zijn goedkoper, maar presteren slechter op gladde, gespiegelde en glanzende oppervlakken. Het is raadzaam om dergelijke accessoires samen met een speciaal vloerkleed te gebruiken. Lasermanipulatoren bieden een hogere nauwkeurigheid door de verhoogde sensorresolutie.

Als je een muis kiest om computerspelletjes mee te spelen, let dan op apparaten met een hogere matrixresolutie (1800 dpi en hoger). Hoe groter deze parameter, hoe gevoeliger het apparaat reageert op handbewegingen. Voor comfortabel werken in kantoorprogramma's en surfen op internet is een resolutie van 800 dpi voldoende.

U moet de manipulator selecteren op gewicht en grootte, evenals in overeenstemming met de vorm van uw handpalm. Vraag voordat u een aankoop doet om het apparaat in uw handen te houden om de bruikbaarheid en het reactievermogen van de knoppen te testen.

Toetsenbordselectie

De keuze van het toetsenbord moet worden uitgevoerd in overeenstemming met de prijscategorie. Normale bedrade accessoires van gemiddelde kwaliteit kunnen worden gekocht voor minder dan 600 roebel. Deze invoerapparaten zijn geschikt voor de meeste gebruikers die het toetsenbord alleen gebruiken om te typen en door de systeemmenu's te navigeren. Duurdere modellen zijn uitgerust met extra multimediatoetsen, die handig zijn bij het luisteren naar muziek of veelvuldig werken met audio- en video-editors. De duurste toetsenborden hebben een draadloze interface en mechanische knopaanpassing, wat handig kan zijn voor zowel gamers als mensen wiens professionele activiteiten te maken hebben met typen.

Let bij de aanschaf van een toetsenbord goed op de producten van bekende merken als Microsoft, BTC, Defender, Logitech, A4Tech, Genius, BenQ, etc. De prijs van de duurste apparaten van deze bedrijven kan meer dan $ 300 bedragen.

Vraag de verkoper om het apparaat te demonstreren voordat je het koopt. Kijk hoe handig de toetsen zijn geplaatst. De duurste modellen zijn ook uitgerust met een achtergrondverlichting die nodig is voor mensen die vaak in het donker achter een computer werken. Probeer een beetje tekst te typen om de knopbeweging en het bruikbaarheidsniveau te bepalen.

Aanbevolen: