Hoe Het Toetsenbord Door Te Spoelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord Door Te Spoelen?
Hoe Het Toetsenbord Door Te Spoelen?

Video: Hoe Het Toetsenbord Door Te Spoelen?

Video: Hoe Het Toetsenbord Door Te Spoelen?
Video: Tabernaklið - Heine Lützen - 25.10.2020 2024, Mei
Anonim

Elke gebruiker van een personal computer wordt geconfronteerd met het probleem van toetsenbordvervuiling. Zoals u weet, is preventie de beste behandeling, dus het is het beste om het toetsenbord te bedekken wanneer u de computer niet gebruikt, waardoor een aanzienlijke hoeveelheid stof wordt verwijderd. Veel gebruikers brengen echter meer tijd achter de computer door dan buiten, dus vroeg of laat zul je het toetsenbord grondig moeten schoonmaken.

Hoe het toetsenbord door te spoelen?
Hoe het toetsenbord door te spoelen?

instructies:

Stap 1

De meest tijdrovende maar meest effectieve manier om het toetsenbord schoon te maken, is door alle toetsen te verwijderen, ze af te spoelen in warm zeepsop en de toetsenbordbasis af te vegen met een vochtige doek of borstel met een oude tandenborstel. Vergeet niet om vóór de procedure een foto te maken van de locatie van de toetsen op het toetsenbord, zodat u ze snel op hun plaats kunt herstellen. Wanneer u de sleutels verwijdert, wrik ze dan voorzichtig open met een scherp, plat voorwerp zoals een klein mes of een schroevendraaier. Dit is de enige reinigingsmethode die geschikt is als er zoete vloeistof (thee, sap, koffie, enz.) op het toetsenbord is gemorst.

Stap 2

Als u alleen vettige vlekken op het oppervlak van de toetsen hoeft te verwijderen, gebruikt u wattenstaafjes of een zachte doek die is bevochtigd met isopropylalcohol (normale ontsmettingsalcohol of wodka kunnen letters wissen). Voor desinfectie kunt u een speciale desinfecterende oplossing gebruiken, die ook niet op het toetsenbord moet worden aangebracht, maar op een doek, die vervolgens wordt gebruikt om de toetsen af te vegen. Deze procedure is vooral belangrijk als andere mensen de computer naast u gebruiken.

Stap 3

U kunt een speciale USB-stofzuiger gebruiken om stof en vuil onder de toetsen te verwijderen. Dit toestel is voorzien van diverse kleine opzetstukken waarmee je het vuil tussen de toetsen kunt schrobben, terwijl de stofzuiger ze naar binnen zuigt en zo het toetsenbord schoonmaakt. De tegenovergestelde manier is om een krachtige föhn of compressor te gebruiken, maar dergelijke apparaten helpen niet bij het aanhechten van vuil en vlekken.

Stap 4

Een andere uitvinding waarmee je het constant ophopende vuil op het toetsenbord het hoofd kunt bieden, is CyberClean. Het is een reiniger in de vorm van een zachte massa, die in contact met vuil en stof alle vuil en microben erin inkapselt. Cyber Clean is ook handig voor het schoonmaken van andere kleine voorwerpen, waaronder auto-onderdelen, gereedschap en meer.

Aanbevolen: