Een Foto Watermerken In Paint

Inhoudsopgave:

Een Foto Watermerken In Paint
Een Foto Watermerken In Paint

Video: Een Foto Watermerken In Paint

Video: Een Foto Watermerken In Paint
Video: PAINT.NET HANDLEIDING: watermerk toevoegen aan een foto | Ingrid Tips en meer 2024, April
Anonim

Een watermerk op een webafbeelding, zoals de handtekening van een kunstenaar op een schilderij, geeft het auteurschap van het werk aan. U kunt een watermerk maken met de gratis grafische editor Paint.net.

Een foto watermerken in Paint
Een foto watermerken in Paint

instructies:

Stap 1

Start Paint en maak een nieuwe afbeelding met de opdracht Nieuw in het menu Bestand. Dubbelklik op het pictogram "Achtergrond" in het deelvenster Lagen. Schakel in het dialoogvenster dat wordt geopend het selectievakje naast de eigenschap "Zichtbaar" uit - de achtergrond wordt transparant. Voeg een nieuwe laag toe door op Ctrl + Shift + N te drukken of door op het pictogram "Nieuwe laag toevoegen" in het deelvenster Lagen te klikken.

Stap 2

Druk op de werkbalk op T. Stel op de eigenschappenbalk het lettertype en de grootte in. Stel de hoofdkleur in op wit - deze is geschikt voor zowel donkere als lichte achtergronden van afbeeldingen. Schrijf de tekst die u hebt gekozen als uw watermerk.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Vink op de werkbalk "Selecteer rechthoekig gebied" aan of druk op S op uw toetsenbord. Selecteer de tekst met een rechthoekig kader en druk op Ctrl + X om de selectie te knippen. Klik in het lagenpaneel op het pictogram "Kruis" om de laag te verwijderen. Voeg een nieuwe laag toe en gebruik de Ctrl + V-toetsen om het geknipte fragment te plakken.

Stap 4

Houd Shift ingedrukt, klik met de muis op een van de handgrepen voor de hoekgrootte en sleep naar het midden of vanuit het midden om het formaat van de tekst te wijzigen. Als u tevreden bent met de maat, drukt u op Enter. Dubbelklik op de laagminiatuur in het lagenpaneel en verlaag de dekking tot ongeveer 70. Sla de afbeelding op in png- of pdn-indeling met de opdracht "Opslaan als" in het menu "Bestand".

Stap 5

U kunt een afbeelding als watermerk gebruiken. Je kunt het zelf maken of een kant-en-klare afbeelding zoeken. Verwijder de achtergrond van de afbeelding met het gereedschap Toverstaf. Stel op de eigenschappenbalk de modus in op "Aanvullen", de gevoeligheid is ongeveer 17%. Klik op de te verwijderen gebieden en druk op Verwijderen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

Selecteer de afbeelding met het Rechthoekig selectiegereedschap en druk vervolgens op M. Verklein de afbeelding zoals in stap 4, maar druk niet op Enter zodat het selectiekader rond de afbeelding blijft. Klik in het menu Aanpassingen op Zwart-wit maken.

Stap 7

Activeer opnieuw het gereedschap Toverstaf in de modus Toevoegen en klik op de achtergrond. Kies in het menu Bewerken de optie Selectie omkeren. Klik in het menu Effecten in de groep Artistiek op Potloodschets. Laat de standaardinstellingen staan.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 8

Klik vervolgens in hetzelfde menu in de groep "Stilering" op "Bas-reliëf" en selecteer de rotatiehoek zodat de afbeelding het meest expressief is. Verklein de transparantie van de afbeelding en sla op als png- of pdn-indeling.

Aanbevolen: