De Datum Van Een Foto Op Een Foto Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Datum Van Een Foto Op Een Foto Wijzigen
De Datum Van Een Foto Op Een Foto Wijzigen

Video: De Datum Van Een Foto Op Een Foto Wijzigen

Video: De Datum Van Een Foto Op Een Foto Wijzigen
Video: Foto's organiseren 2024, Maart
Anonim

Moderne internetbronnen bieden veel handige en eenvoudige manieren om afbeeldingen te publiceren. In de regel stellen dergelijke bronnen gebruikers in staat om niet alleen de momentopname zelf te bekijken, maar ook aanvullende tekstinformatie, de kop van het EXIF-bestand (uitwisselbare afbeeldingsindeling). Het is in EXIF dat gegevens over de opnametijd (DateTime Original) zijn opgenomen. U kunt programmatisch de datum wijzigen waarop een digitale foto is gemaakt. Laten we eens kijken hoe we dit kunnen doen met Picasa, een gratis fotoprogramma van Google.

Hoe de datum van een foto op een foto te veranderen
Hoe de datum van een foto op een foto te veranderen

Noodzakelijk

Als Picasa niet op uw computer is geïnstalleerd, downloadt u het van

instructies:

Stap 1

Start Picasa. In het linkerdeelvenster worden de gescande mappen met grafische bestanden weergegeven. In het rechterdeelvenster worden miniaturen van afbeeldingen weergegeven. Als de map met de gewenste foto in het linkerpaneel wordt weergegeven, kan STAP 2 van deze instructie worden overgeslagen.

Stap 2

Als de map niet in het linkerdeelvenster wordt weergegeven, moet u deze toevoegen aan de gescande lijst van Picasa. Open het menu Bestand en selecteer Map toevoegen aan Picasa. Het venster "Mapbeheer" wordt geopend. Selecteer de map die u wilt toevoegen uit de lijst. Selecteer aan de rechterkant van het venster Altijd scannen of Eén keer scannen. Klik op de OK-knop. Alle foto's uit de geselecteerde map worden gescand en weergegeven in Picasa.

Stap 3

Dubbelklik met de linkermuisknop om een foto te selecteren. Om de EXIF-gegevens te bekijken, opent u het menu "Foto", selecteert u het item "Eigenschappen". Rechts wordt de parametertabel weergegeven.

Hoe Picasa EXIF-headergegevens weergeeft
Hoe Picasa EXIF-headergegevens weergeeft

Stap 4

Om een nieuwe datum vast te leggen, opent u het menu "Extra", selecteert u het item "Datum en tijd instellen". Wijzig in het venster Fotodatum wijzigen de datum met behulp van de vervolgkeuzelijst Kalender met de pijl- of cursortoetsen. Ook kunnen de datum en tijd handmatig worden gewijzigd door de cursor in het invoerveld te plaatsen.

Stap 5

Klik op OK en sla uw wijzigingen op. Open hiervoor het menu "Bestand", selecteer "Opslaan als" of "Kopie opslaan" (in dit geval slaat Picasa uw foto op met een nieuwe datum in dezelfde map en wordt het versienummer automatisch toegevoegd aan de bestandsnaam).

Aanbevolen: