Hoe Herstel Ik Een Systeem Via Een Terugdraaipunt?

Inhoudsopgave:

Hoe Herstel Ik Een Systeem Via Een Terugdraaipunt?
Hoe Herstel Ik Een Systeem Via Een Terugdraaipunt?

Video: Hoe Herstel Ik Een Systeem Via Een Terugdraaipunt?

Video: Hoe Herstel Ik Een Systeem Via Een Terugdraaipunt?
Video: Verwarmen zonder gas en stookolie 2024, April
Anonim

De installatie van nieuwe programma's en stuurprogramma's, evenals de ongeoorloofde introductie van malware op een computer, kan een fatale invloed hebben op de prestaties van Windows OS. De systeemontwikkelaars bieden een manier om mislukte wijzigingen ongedaan te maken via een terugdraaipunt.

https://o6oi.ru/main.php/21253-8/Vista+Wallpaper+ 110
https://o6oi.ru/main.php/21253-8/Vista+Wallpaper+ 110

Wat is een terugdraaipunt?

Een terugdraaipunt of herstelpunt is de opgeslagen status van het systeem op een bepaalde datum. Rollback-punten kunnen handmatig worden aangemaakt door de gebruiker en het systeem, automatisch op wekelijkse basis of vóór een configuratiewijziging, zoals het installeren van een stuurprogramma of programma. In dit geval wordt alleen de status van de systeembestanden geregistreerd. Door de gebruiker gemaakte documenten (tekstbestanden, foto's, video's, muziek) worden niet opgeslagen.

Een terugdraaipunt maken

Deze functie moet zijn ingeschakeld om herstelpunten te kunnen maken. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", selecteer "Eigenschappen" en ga naar het tabblad "Systeemherstel". Schakel het selectievakje naast Systeemherstel uitschakelen uit.

Als op uw computer Windows XP wordt uitgevoerd, kunt u handmatig een herstelpunt maken door op de Win-toets te drukken en in de groep "Programma's" naar het gedeelte "Accessoires" te gaan, vervolgens naar "Systeemwerkset" en het programma "Systeemherstel" te selecteren. Vink "Een herstelpunt maken" aan en volg de instructies.

Klik in Windows 7 op Win, klik met de rechtermuisknop op Computer en vink Eigenschappen aan. Klik aan de linkerkant van het venster op Systeembeveiliging, ga naar het tabblad Systeembeveiliging en klik op Maken. Volg dan de instructies.

Hoe het systeem te herstellen

Om het systeem in elke versie van Windows te herstellen, hebt u beheerdersrechten nodig. Klik op een computer met Windows XP op Win, selecteer onder Programma's Bureau-accessoires, vervolgens Systeemwerkset en vervolgens Systeemherstel. Vink "Systeemherstel" aan, klik op "Volgende" en markeer de gewenste datum in de kalender die het herstelprogramma u zal aanbieden. Kies de datum die het dichtst bij de fatale gebeurtenis ligt waarna herstel nodig was.

In kritieke gevallen, wanneer het systeem niet opstart, start u de computer opnieuw op en drukt u op F8 na de eerste peiling van de hardware. Vink in het menu met opstartopties "Laatste goede configuratie laden" aan en specificeer vervolgens in de voorgestelde kalender de datum waarop de computer correct werkte.

Om Systeemherstel in Windows 7 te starten, gaat u naar het Configuratiescherm en klikt u op de link "Beveiligingssysteem". Selecteer in het nieuwe venster 'Back-up maken en herstellen' en vervolgens 'Systeeminstellingen of computer herstellen'. Klik op "Start Systeemherstel" en volg de instructies van de herstelwizard. Als alternatief kunt u Systeemherstel gebruiken onder Programma's of Laatst bekende juiste configuratie zoals beschreven voor Windows XP.

U kunt Systeemherstel annuleren als u niet tevreden bent met het resultaat. Klik op Start, selecteer onder Programma's Bureau-accessoires, vervolgens Systeemwerkset en vervolgens Systeemherstel. Klik op "Systeemherstel annuleren" en volg de instructies van de wizard.

Aanbevolen: