Hoe Maak Je Een Terugdraaipunt?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Terugdraaipunt?
Hoe Maak Je Een Terugdraaipunt?

Video: Hoe Maak Je Een Terugdraaipunt?

Video: Hoe Maak Je Een Terugdraaipunt?
Video: Jeti programming - Basic 4kleppen zwever 2024, Mei
Anonim

Systeemherstel is een Windows-onderdeel waarmee u uw computer in een eerdere staat kunt herstellen zonder uw persoonlijke bestanden te verliezen als er problemen mee zijn. Om een herstelpunt aan te maken (maak een terugdraaipunt), moet u een aantal handelingen uitvoeren.

Hoe maak je een terugdraaipunt?
Hoe maak je een terugdraaipunt?

instructies:

Stap 1

Ga naar het menu "Start", selecteer het item "Standaard", ga in het submenu naar het item "Systeem" en klik met de linkermuisknop op het item "Systeemherstel". Als deze optie is uitgeschakeld op uw computer, in het venster dat verschijnt met de vraag "Wilt u Systeemherstel inschakelen?" bevestigend beantwoorden. Het venster Systeemeigenschappen wordt geopend. Schakel op het tabblad Systeemherstel het selectievakje Systeemherstel op alle stations uitschakelen uit en klik op Toepassen. Voer vervolgens de taak Systeemherstel opnieuw uit vanuit het menu Start.

Stap 2

Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend "Een herstelpunt maken" en klik op de knop "Volgende". Voer in het veld "Beschrijving van het herstelcontrolepunt" een naam in (waarmee u in de toekomst zelf het controlepunt kunt identificeren), de huidige tijd en datum worden automatisch toegevoegd aan het terugdraaipunt. Klik op de knop "Maken", wacht tot het systeem een controlepunt heeft gemaakt. Klik op de knop Sluiten. Om te controleren of het herstelpunt met succes is gemaakt, opent u hetzelfde venster, selecteert u "Een eerdere computerstatus herstellen" en klikt u op "Volgende". Aan de linkerkant van de kalender wordt de datum waarop uw checkpoint is gemaakt gemarkeerd, in het veld aan de rechterkant ziet u het tijdstip van oprichting en de naam. Als u het systeem nu niet gaat herstellen, sluit dan gewoon het venster.

Stap 3

Als u na het maken van een controlepunt Systeemherstel weer wilt uitschakelen, klikt u op de link "Systeemherstelopties" links in het venster. Het venster Systeemeigenschappen wordt automatisch geopend op het tabblad Systeemherstel. Als u het programma "Systeemherstel" al hebt gesloten, klikt u op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad en selecteert u "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Ga zelf in het venster dat opent naar het gewenste tabblad. Zet de markering terug in het vak "Systeemherstel op alle schijven uitschakelen" en klik op de knop "Toepassen". Nadat deze bewerking is uitgevoerd, worden alle terugdraaipunten die op de computer zijn gemaakt, verwijderd en wordt herstel uitgeschakeld.

Aanbevolen: