Het Systeem Terugdraaien Via BIOS

Inhoudsopgave:

Het Systeem Terugdraaien Via BIOS
Het Systeem Terugdraaien Via BIOS
Anonim

Terugkeren naar een eerdere staat van het besturingssysteem gebeurt programmatisch met de deelname van een speciaal hulpprogramma, maar als dit niet beschikbaar is, kunt u proberen de systeemdatum van de computer te wijzigen in degene die u nodig hebt.

Het systeem terugdraaien via BIOS
Het systeem terugdraaien via BIOS

Het is nodig

vaardigheden van een zelfverzekerde pc-gebruiker

instructies:

Stap 1

Als u wijzigingen in het systeem moet terugdraaien met behulp van BIOS, probeer dan de systeemdatum te wijzigen. Dit wordt vaak gedaan wanneer het onmogelijk is om toegang te krijgen tot de basisfuncties van Windows, bijvoorbeeld als de computer is geïnfecteerd met virussen of de toegang ertoe wordt geblokkeerd door malware, banners, enz.

Stap 2

Druk op de Delete-toets terwijl de computer opstart. Houd er rekening mee dat de commando's voor het invoeren van het BIOS afhankelijk zijn van het moederbordmodel. Op gewone desktop-pc's ziet alles er min of meer duidelijk uit - in de meeste gevallen wordt de delete-toets gebruikt en op laptops kan dit F1, F2, F5, F8, F9, F11, Fn + F1, Fn + delete en spoedig.

Stap 3

Voer indien nodig het wachtwoord in om het BIOS te openen. Gebruik de pijltoetsen om het menu te vinden voor het wijzigen van de systeemdatum. Plaats de cursor op de gewenste positie, gebruik de +/- knoppen om de systeemdatum te wijzigen in de datum die u nodig heeft. Sluit het BIOS af nadat u de aangebrachte wijzigingen heeft opgeslagen.

Stap 4

Als u toegang hebt tot de basisfuncties van het besturingssysteem, kunt u de wijzigingen terugdraaien via het hulpprogramma om een ​​eerdere staat van de computer te herstellen. Open hiervoor de lijst met standaardhulpprogramma's via het menu Start, selecteer het hulpprogramma voor systeemherstel en maak uzelf vertrouwd met de voorwaarden voor het uitvoeren van de bewerking.

Stap 5

Gebruik de pijlknoppen om de meest geschikte datum voor herstel te selecteren, klik op de knop "Volgende", nadat u alle gegevens hebt opgeslagen en de huidige programma's hebt gesloten. Start het herstelproces, wacht tot de computer vanzelf opnieuw opstart.

Stap 6

Als u de originele BIOS-instellingen moet herstellen, ga er dan naar toe wanneer u de computer opstart en stel de fabrieksinstellingen in. Als u het BIOS-wachtwoord niet meer weet, opent u de computer en verwijdert u de kleine batterij gedurende 10-15 seconden - hierdoor worden alle instellingen vernietigd.

Populair per onderwerp