Hoe U Uw Webcam Kunt Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Webcam Kunt Gebruiken
Hoe U Uw Webcam Kunt Gebruiken

Video: Hoe U Uw Webcam Kunt Gebruiken

Video: Hoe U Uw Webcam Kunt Gebruiken
Video: Hoe gebruik je een Sony camera als WEBCAM? 2024, Mei
Anonim

De webcam is een populair middel voor videocommunicatie via internet. Met zijn hulp kunt u met meerdere mensen tegelijk gesprekken voeren, conferenties regelen of hele videoprogramma's uitzenden. De functies van de webcam zijn hier echter niet toe beperkt en u kunt hem gebruiken als handig hulpmiddel voor bijvoorbeeld het organiseren van videobewaking.

Hoe u uw webcam kunt gebruiken
Hoe u uw webcam kunt gebruiken

instructies:

Stap 1

Met behulp van een webcam kunt u videocommunicatie uitvoeren via speciale programma's via internet. Om dit te doen, moet u een speciale applicatie installeren voor het voeren van videogesprekken. Een van de meest populaire programma's van deze klas is Skype, waarmee u met één persoon kunt communiceren of meerdere videoconferenties tegelijk kunt houden.

Stap 2

Download Skype van de officiële website van de ontwikkelaar en installeer het resulterende programmapakket door te dubbelklikken op het resulterende bestand en de instructies van het installatieprogramma te volgen. Start de applicatie op uw computer en klik op de link "Registreren".

Stap 3

Vul de daarvoor bestemde velden in en log vervolgens in met de gebruikersnaam en het wachtwoord die tijdens de registratie zijn opgegeven. Gebruik de optie "Zoeken" om uw gesprekspartner te vinden door zijn bijnaam of voor- en achternaam in de overeenkomstige velden op het scherm in te voeren. De installatie van de tool voor videogesprekken is voltooid en u kunt de camera gebruiken om videogesprekken te voeren.

Stap 4

U kunt ook video's opnemen of foto's maken met uw webcam. Gebruik hiervoor het programma dat op de computer is geïnstalleerd na het installeren van het stuurprogrammapakket dat nodig is om de camera te laten werken. Ga naar het gedeelte "Video" van de applicatie en klik op de knop Opname starten in de werkbalk. Sommige programma's hebben ook de functie om foto's van de camera te maken - gebruik hiervoor ook het bijbehorende menu-item.

Stap 5

VirtualDub-software helpt u bij het vastleggen van video. Download het programmapakket en pak het uit met behulp van de WinRAR-toepassing door met de rechtermuisknop op het resulterende bestand te klikken en "Uitpakken naar map" te selecteren. Voer VirtualDub.exe uit en gebruik vervolgens de optie Bestand - CaptureAVI. Geef een naam op voor het toekomstige bestand in het venster dat verschijnt, ga dan naar het tabblad Apparaat en selecteer de naam van uw camera. Druk op F5 om de opname te starten. Gebruik ook F5 om het vastleggen te stoppen.

Stap 6

Met behulp van een webcam kunt u een videobewakingssysteem inrichten. Installeer hiervoor de CAMWizard-toepassing op uw computer, die u kunt downloaden van de officiële website van de programmaontwikkelaar. Maak instellingen voor videobewaking en sluit het programma, maar zet de computer niet uit.

Stap 7

De applicatie neemt automatisch alles op wat er met de harde schijf gebeurt en verwijdert na een tijdje onnodige bestanden, die kunnen worden ingesteld in de instellingen. U kunt het beeld dat door de camera wordt uitgezonden ook via een andere computer bekijken - gebruik hiervoor de instructies in het programma. Onder de alternatieve programma's kunt u de Cam Alert-toepassing gebruiken.

Aanbevolen: