Een Digitale Camera Aansluiten Als Webcam

Inhoudsopgave:

Een Digitale Camera Aansluiten Als Webcam
Een Digitale Camera Aansluiten Als Webcam

Video: Een Digitale Camera Aansluiten Als Webcam

Video: Een Digitale Camera Aansluiten Als Webcam
Video: How to STREAM with a CAMERA as your Webcam 2024, Mei
Anonim

In het digitale tijdperk hoef je, zoals later bleek, niet speciaal een webcam aan te schaffen om te communiceren met vrienden die zich in het andere deel van de wereld bevinden via Skype. Het volstaat om uw camera voor deze doeleinden aan te passen, die deze taak perfect aankunnen. Hoe je dat doet?

Een digitale camera aansluiten als webcam
Een digitale camera aansluiten als webcam

instructies:

Stap 1

Controleer het paspoort of een ander document waarin de specificaties van uw digitale camera worden beschreven. Dit om er zeker van te zijn dat je de camera als webcam kunt gebruiken. Kijk hiervoor of uw camera een video-uitgang heeft die wordt gebruikt om verbinding te maken met een tv voor het bekijken van foto's en video's. Verder, als een dergelijke mogelijkheid bestaat, zoek dan een USB-kabel en gebruik deze om de camera op de computer aan te sluiten. Installeer daarvoor de juiste software - het stuurprogramma, dat meestal op de schijf zit die bij de camera wordt geleverd.

Stap 2

Installeer de software. Download vervolgens het ManyCam-programma van internet en installeer het ook op uw pc. Het installatieproces zelf duurt niet langer dan 20 seconden. Het vereist geen speciale vaardigheden en als gevolg daarvan speciale inspanningen. Om de camera als webcam aan te sluiten, zoekt u de vereiste ingang op het video-opnameapparaat. Dit kan een videokaart zijn, een speciale adapter of een tuner met een video-uitgang. Controleer op een livebeeld en voer het ManyCam-programma uit. Selecteer vervolgens de signaalbron en begin met het aanpassen van de beeldkwaliteit. Om een video over te zetten naar Skype, gaat u naar het ManyCam-programma in het item "Tools" en selecteert u vervolgens "Videobron". Als videotransmissie optreedt met vertraging, vervorming of andere interferentie, herhaalt u de hele handeling opnieuw.

Stap 3

Pas de gevoeligheid van de camera rechtstreeks in de instellingen aan om de beste beeldkwaliteit te bereiken. Het is mogelijk om een digitale camera als webcam te gebruiken, maar houd er rekening mee dat dit een nogal energieverslindende handeling is die een groot aantal opeenvolgende handelingen vereist.

Aanbevolen: