Een Camera Aansluiten Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Een Camera Aansluiten Op Een Laptop
Een Camera Aansluiten Op Een Laptop

Video: Een Camera Aansluiten Op Een Laptop

Video: Een Camera Aansluiten Op Een Laptop
Video: How to connect an IP camera to a computer 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van computerapparatuur streven gebruikers ernaar al hun mogelijkheden te gebruiken. Het is geen geheim dat zowel laptops als computers compatibel zijn met digitale videoapparaten zoals een camera, camcorder, enz.

Een camera aansluiten op een laptop
Een camera aansluiten op een laptop

instructies:

Stap 1

Camcorders zijn extern en ingebouwd. Geïntegreerde videocamera's bevinden zich meestal bovenop een laptop. U kunt dit visueel ontdekken door de laptop te onderzoeken.

Stap 2

Zet uw laptop aan en klik op het pictogram "Deze computer". U ziet een venster met lokale schijven en externe aangesloten apparaten. Als u onder het item "Videoapparaten" of alleen "Video" vindt, klikt u erop met de muis en ziet u uzelf op het scherm. Uw laptop heeft een geïntegreerde, ingebouwde videocamera. Soms werkt het niet vanwege het ontbreken van geïnstalleerde stuurprogramma's, die via een USB-kabel van internet van de website van de fabrikant naar de laptop moeten worden gedownload.

Stap 3

Als uw laptop geen ingebouwde videocamera heeft, moet u er een extern videoapparaat op aansluiten. Dit is vrij eenvoudig te doen. Webcams worden verkocht in computerhardwarewinkels met de software die vereist is voor USB-kabels. Lees de instructies. Neem een USB-kabel en sluit je laptop via de USB-poort aan op je camcorder. Na een paar minuten zal het besturingssysteem van de laptop het extern aangesloten apparaat detecteren. Ga naar de map "Deze computer" en zoek daar het item "USB-videoapparaat". Klik erop met je muis. Als de stuurprogramma's voor de camera automatisch worden gedownload, is de hardware geïnstalleerd en werkt de camera. Maar soms moet u de software zelf installeren. Plaats de schijf die bij de webcam is geleverd in het ontvangende apparaat, open het, zoek het installatiebestand met de extensie "exe" en voer het uit door de opdrachten op het scherm te volgen. Na een tijdje wordt de installatie beëindigd. Start uw computer opnieuw op, de camcorder is klaar voor gebruik.

Stap 4

Een speciale 1394-poort wordt gebruikt om een gewone camcorder (een die video kan opnemen) op een laptop aan te sluiten. Dit geeft de beste beeldkwaliteit van digitaal materiaal dat van de camcorder is gedownload en verhoogt ook de downloadsnelheid. Voor de aansluiting wordt ook een verbindingskabel met stekkers voor de FireWire 1394-poort gebruikt. Als uw laptop niet over zo'n poort beschikt, koop dan een IEEE 1394-controller, steek deze in de zijpoort om controllers met uw dunne deel te verbinden. Steek vervolgens de stekker van de bovenstaande kabel in de controller, die de laptop met de camcorder verbindt. Het aansluiten en loskoppelen van de controller is gebaseerd op het principe van een USB-stick. Controleer de aansluiting van de camcorder via het besturingssysteem met behulp van de methode beschreven in punt 2 hierboven.

Aanbevolen: