Een Digitale Camera Aansluiten Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Digitale Camera Aansluiten Op Een Computer
Een Digitale Camera Aansluiten Op Een Computer

Video: Een Digitale Camera Aansluiten Op Een Computer

Video: Een Digitale Camera Aansluiten Op Een Computer
Video: How to connect an IP camera to a computer 2024, Mei
Anonim

Vroeg of laat moet materiaal dat met een digitale camera is opgenomen, naar een computer worden gekopieerd: om te bekijken of te bewerken. Afhankelijk van het type camera worden verschillende verbindingsinterfaces gebruikt.

Een digitale camera aansluiten op een computer
Een digitale camera aansluiten op een computer

instructies:

Stap 1

Om een digitale camera op een computer aan te sluiten, hebt u een kabel en een bijbehorende connector in de computersysteemeenheid nodig. Meestal wordt een USB-kabel gebruikt. Sluit het ene uiteinde aan op uw digitale camera en het andere op de USB-poort van uw computer. Zet vervolgens de camera aan. Sommige modellen bieden een keuze uit verschillende opties om verbinding te maken met een computer - ze worden weergegeven op het scherm van het apparaat. Kies uit het aanbod degene die het beste bij je past. Daarna zal het systeem de verbinding van een nieuw apparaat detecteren en automatisch de benodigde stuurprogramma's installeren.

Stap 2

In sommige gevallen worden de stuurprogramma's die nodig zijn om de digitale camera goed te laten werken niet automatisch geïnstalleerd. Plaats de schijf die bij de camera is geleverd in het computerstation, wacht tot deze is geladen en installeer vervolgens de benodigde stuurprogramma's.

Stap 3

Het stuurprogramma kan ook worden gedownload van de officiële website van de fabrikant. Open de website, zoek het bijbehorende cameramodel in de directory en download het installatiebestand met drivers. Dubbelklik er na het downloaden op en ga verder met de installatie.

Stap 4

Digitale camcorders van miniDV- en HDV-formaat, die een cassette als opslagmedium gebruiken, worden aangesloten op een computer via de IEEE1394-interface. Andere namen zijn i. Link en FireWire. Om een dergelijke camera aan te sluiten, hebt u een geschikte kabel en een IEEE1394-kaart nodig die in de computersysteemeenheid is geïnstalleerd. Sluit het ene uiteinde van de draad aan op een digitale videocamera en het andere uiteinde op de IEEE1394-connector in de systeemeenheid.

Stap 5

Een IEEE1394-verbinding is vereist om video van de camera naar een computer over te brengen. Daarnaast heb je een speciaal video-opnameprogramma nodig, bijvoorbeeld de standaard Windows Movie Maker-applicatie. Om foto's die met zo'n camera zijn gemaakt over te zetten, is een usb-aansluiting nodig.

Aanbevolen: