Aanhalingstekens Plaatsen

Inhoudsopgave:

Aanhalingstekens Plaatsen
Aanhalingstekens Plaatsen

Video: Aanhalingstekens Plaatsen

Video: Aanhalingstekens Plaatsen
Video: Taal Actief 4 groep 6 thema 6 les 9 aanhalingstekens 2024, Mei
Anonim

Ondanks hun eenvoud zijn aanhalingstekens in het Russisch zeer noodzakelijk. We plaatsen ze bij het benadrukken van directe spraak, citaten, woorden die in figuurlijke zin worden gebruikt, namen van literaire, muzikale kunstwerken, enz.

Aanhalingstekens plaatsen
Aanhalingstekens plaatsen

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende regels waarmee we aanhalingstekens plaatsen bij het schrijven. Het is gemakkelijk om ze te onthouden. Het belangrijkste is om te begrijpen waarom we aanhalingstekens in dit of dat geval plaatsen. Aanhalingstekens, in de regel, omsluiten we een zin die we om de een of andere reden willen markeren. Een leesteken kan geen aanhalingstekens en een zin "breken" - in dit geval is het één geheel.

Stap 2

We plaatsen het vraagteken en het uitroepteken alleen voor de aanhalingstekens als ze verwijzen naar de woorden die tussen aanhalingstekens staan. Als we bijvoorbeeld de uitdrukking "Wie zijn de rechters?" gebruiken, moeten we bij het schrijven zet een vraagteken tussen de aanhalingstekens.

Stap 3

En als de leestekens verwijzen in de zin van de hele zin (en de woorden tussen aanhalingstekens staan), dan worden het uitroepteken, vraagteken en weglatingsteken achter de aanhalingstekens geplaatst. Bijvoorbeeld: Gaan we de film kijken? Schemering ?

Stap 4

In dit geval, als er een vraag of uitroepteken voor de afsluitende aanhalingstekens staat, moet u de tekst aandachtig lezen en beslissen welke rol het aanhalingsteken in de zin speelt, of u erna een pauze nodig heeft.

Stap 5

Let op de leestekens voor en na de aanhalingstekens. Identieke tekens na aanhalingstekens worden niet herhaald. Maar ongelijk, afhankelijk van de context, worden zowel voor als na de aanhalingstekens geplaatst. "Als er een vraag of uitroepteken voor de afsluitende aanhalingstekens staat, dan wordt hetzelfde teken niet herhaald na de aanhalingstekens; ongelijke tekens, als ze vereist zijn door de voorwaarden van de context, worden voor en na de afsluitende aanhalingstekens " geplaatst. Als we het hebben over de uitdrukking "Vooruit, aanval!", dan is het uitroepteken na de aanhalingstekens niet nodig. Maar als de zin er zo uitziet: "Heeft hij echt gezegd" Vooruit, aanval! "?, dan moet het vraagteken achter de aanhalingstekens worden geplaatst.

Stap 6

U hoeft de komma voor de aanhalingstekens niet weg te laten. Maar als een zin of zin tussen aanhalingstekens moet eindigen met een komma en de tekst daarna verder gaat, mag er geen komma worden geplaatst. houd de borstel langer vast", "Vergeet niet: "Hoe goed, hoe vers de rozen waren."

Aanbevolen: