Hoe Een Aanhalingsteken Te Plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Aanhalingsteken Te Plaatsen
Hoe Een Aanhalingsteken Te Plaatsen

Video: Hoe Een Aanhalingsteken Te Plaatsen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Taal Actief 4 groep 6 thema 6 les 9 aanhalingstekens 2023, Februari
Anonim

In typografie worden aanhalingstekens gebruikt om naar verschillende soorten aanhalingstekens te verwijzen, maar onder gewone computergebruikers is dit het meest gebruikte copyrightteken. Dit pictogram bevindt zich niet op een standaard computertoetsenbord, dus u moet de mogelijkheden van verschillende software gebruiken om het in de tekst in te voegen.

Hoe een aanhalingsteken te plaatsen
Hoe een aanhalingsteken te plaatsen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om een ​​teken in te voegen, is door gebruik te maken van bronnen van het besturingssysteem. Houd de cursor op de gewenste positie in de tekst en houd de toets alt = "Afbeelding" ingedrukt. Typ met de andere hand op het extra toetsenbord de tekencode in de Unicode-tabel 0169. Laat vervolgens alt = "Image" los en het besturingssysteem zal het pictogram in de tekst invoegen.

Stap 2

Als u het onhandig vindt om het numerieke toetsenbord te gebruiken, gebruik dan het standaard OS-programma genaamd "Character Table". Om het uit te voeren, opent u het hoofdmenu door op de Win-toets te drukken, typt u "tab" en drukt u op de Enter-toets. De OS-zoekmachine zal u uit drie letters begrijpen, het gewenste programma vinden en starten.

Stap 3

Zoek het symbool in de toepassingstabel en dubbelklik erop met de muis - het pictogram verschijnt in het veld "Om te kopiëren". Klik op de kopieerknop, ga naar het document dat u typt en plak de inhoud van het klembord door op de toetsencombinatie Ctrl + V te drukken.

Stap 4

Wanneer u in een tekstverwerker Microsoft Office Word werkt, kunt u de mogelijkheden van de applicatie zelf gebruiken. Voer bijvoorbeeld de hexadecimale code in voor het teken 00A9 (hier is A Latijn) en druk vervolgens op alt = "Afbeelding" + X. De code wordt vervangen door een copyrightpictogram.

Stap 5

Word heeft zijn eigen analoog van de systeemtoepassing "Symbol Table". Om het op het scherm te laten verschijnen, gaat u naar het tabblad "Invoegen" en selecteert u "Andere symbolen" in de vervolgkeuzelijst "Symbool". Nadat u het pictogram hebt gevonden, selecteert u het in de tabel en klikt u op de knop "Invoegen". Na het eerste gebruik verschijnt het bord in de top-20 grafieken en hoeft u er niet meer naar te zoeken in de tabel. Om het te noemen, volstaat het om de lijst te openen die aan de knop "Symbool" is gekoppeld en het copyrightteken in de twintig meest gebruikte symbolen te selecteren.

Stap 6

De beste manier om dit teken in HTML-pagina's in te voegen, is door de tekenprimitieven van die taal te gebruiken. Het copyright-symbool komt overeen met de code © - plaats deze op de juiste plaats in de broncode en de browser toont het symbool in de geladen pagina.

Populair per onderwerp