Een USB-flashstation Veilig Verwijderen Van Een Windows 7-computer

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Veilig Verwijderen Van Een Windows 7-computer
Een USB-flashstation Veilig Verwijderen Van Een Windows 7-computer

Video: Een USB-flashstation Veilig Verwijderen Van Een Windows 7-computer

Video: Een USB-flashstation Veilig Verwijderen Van Een Windows 7-computer
Video: USB-stick veilig verwijderen 2024, April
Anonim

Werken op een computer via de USB-interface, wordt een Windows-gebruiker vaak geconfronteerd met het probleem van de veiligheid en integriteit van informatie op een USB-flashstation. Met de functie Safe Erase kan het besturingssysteem alle processen die aan de USB-drive zijn gekoppeld, beëindigen en verwijderen zonder het risico van beschadiging of verlies van gegevens.

Flash-drives
Flash-drives

Een kleine flashdrive is tegenwoordig een van de meest voorkomende elektronische opslagapparaten voor een enorme hoeveelheid informatie. Flash-geheugenopslagapparaten worden veel gebruikt voor elektronische gegevensuitwisseling, opslag en back-up van computerbestanden. Er zijn niet alleen persoonlijke documenten, muziek, foto's, films, maar ook vertrouwelijke informatie (wachtwoorden en codes, EDS-sleutels). Elk verlies van een dergelijke vervoerder, of het nu gaat om verlies of diefstal, is ernstige schade voor de eigenaar.

Flash-drive defect
Flash-drive defect

Het is niet minder vervelend wanneer een flashdrive een "vleermuis" blijkt te zijn als deze banaal verkeerd is gebruikt. Meestal treedt schade en verlies van gegevens op als gevolg van het feit dat de gebruiker aan het einde van het werk de verwisselbare media ten onrechte van de computer verwijdert. Het risico van het "verpesten" van een USB-flashstation is dus groot, bijvoorbeeld voor schijven met het New Technology File System (NTFS) wanneer ze worden gebruikt zonder de functie "veilig verwijderen" te activeren. Soms is het geheugenapparaat beschadigd door onnauwkeurige behandeling.

Drie regels om de bruikbaarheid van verwisselbare media te behouden

Flash-drives hebben diskettes vervangen vanwege eigenschappen als snelheid, grote capaciteit, laag stroomverbruik, stille werking, miniatuurformaat, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Maar "niets duurt eeuwig onder de maan", en dit apparaat heeft ook een periode waarin het zijn hulpbron ontwikkelt. Volgens experts kan een flashdrive ongeveer 5000 herschrijfcycli bieden (voor de meeste geheugenchips) en minstens 1500 USB-connectorverbindingen doorstaan totdat een volledige storing is bereikt. Maar dit zijn indicatoren van de zogenaamde natuurlijke fysieke slijtage. Schijven verliezen hun prestaties veel eerder als de gebruiker de basisregels van hun werking niet volgt:

  • Vermijd mechanische belasting! Niet laten vallen, niet blootstellen aan sterke trillingen en schokken, weghouden van vuil en stof.
  • Niet nat maken! Hoewel ze functioneel blijven over een breed temperatuurbereik, zijn verwijderbare flashdrives bestand tegen binnendringend vocht.
  • Vermijd blootstelling aan elektronische componenten! Flash drives zijn beschermd tegen magnetische velden, maar gevoelig voor straling en elektrostatische ontlading. Een slechte computervoeding en slechte connectoren zijn de reden voor het branden van verwisselbare media.

De sleutel tot langdurig gebruik van de flashdrive is ook de correcte verwijdering van de USB-poort van de computer.

Drie manieren om een flashstation veilig te verwijderen

Safely Remove wordt gebruikt door het Windows-besturingssysteem om aangesloten USB-apparaten voor te bereiden op ontkoppeling. Technisch gezien is het proces voor het veilig stoppen van het werk als volgt:

  • OS spoelt alle gegevens naar schijf vanuit cache en geheugen;
  • OS informeert alle programma's dat de schijf nu zal verdwijnen;
  • Het besturingssysteem waarschuwt dat sommige "dove" programma's zelf niets hebben voltooid of opgeslagen, de gebruiker moet het voor hen doen;
  • Het besturingssysteem maakt het apparaat ontoegankelijk voor andere programma's.

Totdat het apparaat veilig is verwijderd, heeft de computer er vrije toegang toe. En onder bepaalde omstandigheden kan het systeem proberen door te gaan met het opnemen van gegevens op het moment dat ze worden opgehaald.

Er zijn drie manieren waarop een USB-flashstation veilig uit een USB-poort van een computer kan worden verwijderd. De eerste twee gebruiken standaard Windows-tools, de derde maakt gebruik van speciale software. Elk van hen is gebaseerd op één enkel principe: eerst wordt de flashdrive in het systeem verwijderd en vervolgens fysiek uit de connector verwijderd.

Methode nummer 1 - met behulp van het lademenu van het Windows-systeemgebied.

methode nummer 1
methode nummer 1

Wanneer externe apparatuur op de computer is aangesloten, verschijnt het bijbehorende pictogram in het systeemvak op de taakbalk (rechtsonder, naast de klok) - een USB-flashstation met een groen vinkje. Als er een schijf is geplaatst maar er is geen symbool, dan is deze verborgen. Het is noodzakelijk om op de pijl "verborgen pictogrammen weergeven" te klikken en in de sweep, naast andere externe apparaten, een "flashstation met een groen vinkje" te vinden. Klik eenmaal met de rechtermuisknop op "Hardware en schijven veilig verwijderen". Selecteer de gewenste flashdrive in de lijst met aangesloten schijven. Wacht daarna tot er een systeemmelding op het scherm verschijnt waarin staat dat de apparatuur uit de USB-poort kan worden gehaald.

Methode # 2 - wanneer het hulpprogramma voor het uitwerpen van de schijf niet zichtbaar is in de lade.

Methode nummer 2
Methode nummer 2

Vanaf het bureaublad of vanuit het menu "Start" moet u naar "Deze computer" gaan. Hier ziet u zowel de systeemschijven (C en D) als alle aangesloten apparaten (I, E, G, enz.). Plaats de cursor op de snelkoppeling van de gewenste flashdrive en klik er eenmaal met de rechtermuisknop op. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Uitpakken". Wanneer het werk om de gegevens op te slaan is voltooid, verschijnt de toestemming om het apparaat te verwijderen in de rechterbenedenhoek van het scherm. In dit geval wordt het flashstation-teken niet langer weergegeven in Deze computer. Het is ook mogelijk een systeemmelding te krijgen dat het apparaat nog in gebruik is. In dit geval moet u alle documenten, bestandsbeheerders en programma's die vanaf de flashdrive werken, sluiten en de procedure opnieuw herhalen.

Methode # 3 - als geen van de hierboven beschreven standaardmethoden heeft geholpen, of als het bijbehorende pictogram Veilig verwijderen van de computer is verdwenen.

Methode nummer 3
Methode nummer 3

Hiervoor moet extra software worden geïnstalleerd. Meestal wordt het hulpprogramma USB Safely Remove gebruikt. Dit is een shareware-programma dat vrij beschikbaar is en waarvan één van de functies is om alle apparaten te detecteren die via een USB-slot op een pc zijn aangesloten.

Nadat u USB Safely Remove op uw computer hebt geïnstalleerd, verschijnt de snelkoppeling in het systeemvak - een groene pijl in de vorm van een flashstation. Door erop te klikken, ziet u een venster met een lijst van alle gedetecteerde apparaten die zijn aangesloten via USB-poorten. Inclusief de getoonde die niet worden weergegeven in "Deze computer" of in het systeemvak. Bijvoorbeeld een muis, webcam, externe geluidskaart. Beweeg met de muis over de gewenste flashdrive en klik eenmaal met de linkermuisknop. Wanneer het afsluitproces is voltooid, verschijnt er een bericht in de benedenhoek van het scherm dat aangeeft dat het apparaat mag worden verwijderd. Met behulp van het programma kunt u, verwijzend naar de eigenschappen van stations, sneltoetsen toewijzen om veelgebruikte flashstations, SD-kaarten of externe schijven veilig te verwijderen.

Als u dus een van de bovenstaande methoden voor veilige extractie gebruikt, kunt u garanderen dat u belangrijke bestanden beschermt tegen verdwijning en vervorming, en dat u de bruikbaarheid van de flashdrive behoudt.

Drie tips voor fans om een USB-stick tevoorschijn te halen

In principe weerhoudt niets de gebruiker ervan om het werk dringend af te ronden en plotseling de USB-stick uit de USB-connector te trekken. Voor velen werd het zelfs een gewoonte. Om er zeker van te zijn dat dit soort verwijdering van de schijf geen gegevensverlies zal veroorzaken, geen schade aan de drager zelf en het systeem als geheel zal veroorzaken, moet u "drie keer uitademen" en zorgen voor het volgende:

1. Het werken met bestanden op de flashdrive is voltooid en er is niets van de media gelezen: alle documenten en mappen zijn gesloten; elk programma wordt niet rechtstreeks vanaf de flashdrive uitgevoerd; Windows heeft haar bestandssysteem niet bijgewerkt.

2. Er was geen actief proces voor gegevensoverdracht - er was geen kopieer- of schrijfvenster op het scherm.

3. Windows maakte geen gebruik van een luie schrijfscript. Het cachen van gebruikers is bijvoorbeeld uitgeschakeld.

Als er twijfels zijn over ten minste een van de vermelde items, moet u ervoor zorgen dat het uittrekken van de flashdrive in noodgevallen geen negatieve gevolgen met zich meebracht. Controleer de status van het apparaat voor verder gebruik, corrigeer fouten en sla de USB-stick op, de volgende stappen helpen:

Sluit de USB-drive aan op de pc-poort en klik er met de rechtermuisknop op → selecteer het item "Eigenschappen" in het contextmenu en ga naar "Service" → in het gedeelte "Controleren op fouten", klik op de knop "Controleren" → in het venster dat wordt geopend, klikt u op het item Schijf controleren en repareren. Nadat het systeem de USB-stick heeft gecontroleerd, kunt u deze opnieuw aansluiten op de USB-poort. En gebruik het zoals voorheen, zonder de functie "veilig verwijderen" te activeren. Zoals het gezegde luidt onder zelfverzekerde gebruikers: "het leven is te kort om het veilig te besteden aan het verwijderen van USB-apparaten."

Ondanks de innovaties van Microsoft, waarvan de essentie is om het verwijderen van USB-drives van de computer te regelen met behulp van "snel verwijderen", zullen Windows-gebruikers niet worden gehinderd door de gewoonte om schijven in de veilige modus te verwijderen. Zeker als de gegevens op een extern medium staan, die "als de dood" te verliezen zijn. Het lijkt een redelijk compromis tussen luiheid en gezond verstand om de aanwezigheid van een veilige uitwerpfunctie te herinneren in een situatie waarin er echt iets waardevols op de externe schijf staat. De noodzaak van deze actie zowel in Windows 7 als in updates van de 10e versie wordt ook gemeld door de informatiedienst "micro-soft".

Aanbevolen: