Is Het Nodig Om De USB-stick Veilig Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Is Het Nodig Om De USB-stick Veilig Te Verwijderen?
Is Het Nodig Om De USB-stick Veilig Te Verwijderen?

Video: Is Het Nodig Om De USB-stick Veilig Te Verwijderen?

Video: Is Het Nodig Om De USB-stick Veilig Te Verwijderen?
Video: Moet je een USB-stick veilig verwijderen? | NU.nl 2024, April
Anonim

Veel functies van besturingssystemen lijken niet helemaal noodzakelijk, maar het zou niettemin dwaas zijn om aan te nemen dat ze "zomaar" zijn gemaakt. Hardware veilig verwijderen - wat is deze functie en moet ik deze gebruiken?

Is het nodig om de USB-stick veilig te verwijderen?
Is het nodig om de USB-stick veilig te verwijderen?

Veilig hardware verwijderen. Werkingsprincipe

Hardware veilig verwijderen is de naam van een onderdeel in het Windows-besturingssysteem dat een apparaat voorbereidt op verwijdering. Dit onderdeel wordt vertegenwoordigd door het bestand hotplug.dll en u kunt het niet vinden in de taakbalk.

Voordat u de vraag beantwoordt of u deze functie moet gebruiken, moet u het principe van de werking ervan begrijpen …

Alle bestanden die in Windows worden gekopieerd, worden eerst opgeslagen in de zogenaamde "cache" (RAM, kortetermijngeheugen) en worden vervolgens volledig naar de media of harde schijf gekopieerd. Het proces van het schrijven van bestanden naar de cache wordt pre-copying genoemd. Feit is dat een gewone gebruiker geen idee heeft van dit kopiëren.

Tijdens het kopiëren van bestanden naar een USB-medium gebeurt precies hetzelfde: de bestanden worden eerst overgebracht naar het geheugen van de computer en vervolgens naar de USB-stick zelf. Soms kunnen de zogenaamd gekopieerde bestanden op een USB-flashstation de grootte, naam en indeling hebben die overeenkomt met het originele bestand, maar als u de USB-flashdrive eruit haalt zonder de functie "veilig verwijderen" te gebruiken, is er een kleine kans op gegevensbeschadiging - in de toekomst zal een poging om het gekopieerde bestand van de flashdrive te openen, niet succesvol zijn.

Een interessant kenmerk is het verschil tussen de methode "veilig verwijderen" in Windows XP en Vista: in de eerste versie, wanneer de functie is geactiveerd, wordt de stroom van de flashdrive uitgeschakeld, maar wanneer de functie is geactiveerd in Vista, wordt het is niet.

Moet ik de USB-stick veilig verwijderen? Mogelijke problemen

Moderne technologieën om lokale gegevens tegen schade te beschermen evolueren, dus het is niet echt nodig om de functie Hardware veilig verwijderen te gebruiken, maar het blijft niettemin een integraal onderdeel van elk besturingssysteem dat door Microsoft is uitgebracht.

Leuk weetje: de angst om deze functie te gebruiken onder iPod-gebruikers dook voor het eerst op toen speculaties de kop opstaken dat het gebruik van deze functie op Windows Vista de iPod-gegevens zou beschadigen.

De noodzaak om de functie te gebruiken wordt nog kleiner als we er rekening mee houden dat de "caching"-functie op de computer is uitgeschakeld - wanneer bestanden niet naar de cache worden gekopieerd, maar rechtstreeks naar verwisselbare media, heeft het geen zin om ze veilig uit te pakken.

Een veelvoorkomende reden voor het niet succesvol activeren van de functie "veilig verwijderen" is het feit dat een van de bestanden op de verwisselbare media nog steeds in gebruik is door de lokale machine (zelfs een document geopend in Word kan "veilig verwijderen" voorkomen). Deze "bug", als je het zo mag noemen, heeft geleid tot de opkomst van veel applicaties zoals "Remove in one click" (1 Click Safely Remove Device) die automatisch alle gebruikte bestanden sluiten en opslaan, en pas daarna activeren de functie van veilige verwijdering.

Aanbevolen: