Hoe De Computerklok In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Computerklok In Te Stellen
Hoe De Computerklok In Te Stellen

Video: Hoe De Computerklok In Te Stellen

Video: Hoe De Computerklok In Te Stellen
Video: Hoe verzet ik de klok of tijd van Bosch Intuvia display? 2024, Mei
Anonim

Als de klok in de lade op het bureaublad de verkeerde tijd of datum aangeeft, kunt u de gewenste waarden instellen met behulp van een speciaal ontworpen onderdeel van het Windows-besturingssysteem. Het is echter absoluut noodzakelijk om dit te doen als de klok na de volgende keer opstarten van de computer opnieuw aanzienlijk achterblijft, voordat u de procedure herhaalt, moet u de batterij op het moederbord vervangen.

Hoe de computerklok in te stellen
Hoe de computerklok in te stellen

instructies:

Stap 1

Open het venster voor toegang tot de datum- en tijdinstellingen van de computer door te dubbelklikken op de klok in het bureaublad.

Stap 2

Stel het juiste jaar en de juiste maand in met behulp van de vervolgkeuzelijsten op het tabblad Datum en tijd. Dit tabblad wordt geopend in het venster met standaardinstellingen.

Stap 3

Klik om de datum van vandaag te selecteren in de tabel met weekdagen onder de keuzelijsten voor maand en jaar.

Stap 4

Markeer de minuten in het veld voor de exacte tijdinstelling in het rechtergedeelte ("Tijd") van dit tabblad. Stel het juiste aantal minuten in met behulp van de navigatietoetsen (pijltjes omhoog en omlaag), of door de gewenste cijfers in te voeren vanaf het toetsenbord, of door op de pijltjes aan de rechterrand van het invoerveld te klikken. Stel op dezelfde manier het juiste aantal uren en seconden in.

Stap 5

Ga naar het tabblad "Tijdzone" en selecteer uw tijdzone in de vervolgkeuzelijst. Als u wilt dat de computer automatisch de wijzers van de klok een uur vooruit of achteruit laat gaan bij het overschakelen naar winter- en zomertijd, vinkt u het vakje aan met de tekst "Automatisch wisselen naar zomertijd en terug" aan de onderkant van het tabblad.

Stap 6

Als uw computer lid is van een domein op een lokaal netwerk, is de klok waarschijnlijk gesynchroniseerd met de tijd van de server van dit domein. In dit geval is het tabblad Internettijd niet beschikbaar in het instellingenvenster voor datum- en tijdeigenschappen. Ga anders naar dit tabblad om de synchronisatie van de klok van uw computer met de tijd van een nauwkeurige tijdserver op internet te configureren.

Stap 7

Vink het overeenkomstige selectievakje bovenaan het tabblad aan en selecteer in de vervolgkeuzelijst eronder een van de beschikbare tijdservers. U kunt vanaf het toetsenbord het adres invoeren van een server die niet in de lijst staat. Als de computer momenteel is verbonden met internet, kunt u op de knop "Nu bijwerken" klikken om de klok onmiddellijk te synchroniseren. Dit tabblad bevat altijd een inscriptie over de server, datum en tijd van de vorige kloksynchronisatie.

Stap 8

Om alle wijzigingen in de instellingen vast te leggen en het eigenschappenvenster voor datum en tijd te sluiten, klikt u op de knop "OK".

Aanbevolen: