Waarom Dvd Niet Afspeelt?

Waarom Dvd Niet Afspeelt?
Waarom Dvd Niet Afspeelt?

Video: Waarom Dvd Niet Afspeelt?

Video: Waarom Dvd Niet Afspeelt?
Video: Чем почистить DVD CD лазер 2024, Mei
Anonim

Gebrande dvd-filmschijven spelen meestal prima af op zowel een computer als een externe dvd-speler. Soms doen zich echter problemen voor met hun reproductie.

Waarom dvd niet afspeelt?
Waarom dvd niet afspeelt?

Een van de redenen waarom een dvd niet kan worden afgespeeld, kan zijn dat het station of de speler dat type schijf niet ondersteunt. Het station kan bijvoorbeeld alleen dvd+r- of dvd-r-schijven lezen. Sommige spelers weigeren dvd + rw te lezen. De situatie kan alleen worden gecorrigeerd door de film naar een geschikte schijf te herschrijven of door het station (speler) te vervangen.

De speler kan weigeren een schijf af te spelen waarop een film is opgenomen in *.avi- of *.mkv-indeling als het videobestand groter is dan 2 GB.

Als sommige films niet op de computer worden afgespeeld, kan de reden zijn dat u niet over de benodigde codecs beschikt. Installeer het K-Lite Codec Pack, het heeft een set codecs voor het afspelen van de meeste bestaande videobestandsformaten. Met name de zeer handige Media Player Classic codec.

Soms hebt u problemen met het bekijken van mini-dvd's van camcorders op uw computer. De reden ligt niet in de computer of in de schijf, maar in de verkeerd afgesloten sessie bij het opnemen van video op de camera. Om dergelijke problemen te voorkomen, dient u de instructies voor de camcorder zorgvuldig te lezen en de aanbevelingen op te volgen bij het opnemen van video.

Als het videobestand niet door de speler wordt ondersteund, codeert u de film opnieuw naar het gewenste formaat met behulp van een van de decoderprogramma's. Bijvoorbeeld Any Video Converter. Met dit programma kun je films naar verschillende formaten converteren, terwijl het talloze instellingen heeft om het gewenste resultaat te krijgen. Maar houd er rekening mee dat het converteren van een film naar een ander formaat veel tijd kan kosten (meerdere uren).

Dvd-afspeelfouten kunnen worden veroorzaakt door onjuiste filmconversie. In dit geval moet u ofwel de handleiding van het programma nader leren kennen en de juiste instellingen instellen, ofwel een ander programma gebruiken.

Er kunnen afspeelfouten optreden bij het gebruik van opnamesoftware van slechte kwaliteit, meestal gedownload van internet. Slechte opnamekwaliteit komt soms voor met het wijdverbreide en over het algemeen erg handige programma Ashampoo Burning Studio. Als u het gebruikt, probeer het dan opnieuw te installeren of gebruik een andere, bijvoorbeeld Nero.

Soms is een dvd van slechte kwaliteit de oorzaak van afspeelfouten. Als de film schokkerig is, overslaat, enz., probeer hem dan op een schijf van een ander merk op te nemen.

Aanbevolen: