Waarom De Computer De Game-dvd Niet Ziet

Inhoudsopgave:

Waarom De Computer De Game-dvd Niet Ziet
Waarom De Computer De Game-dvd Niet Ziet

Video: Waarom De Computer De Game-dvd Niet Ziet

Video: Waarom De Computer De Game-dvd Niet Ziet
Video: Evolution of Video Game Graphics 1958-2020 [4K] 2024, Mei
Anonim

Wanneer u een dvd met een spel koopt, moet u erop voorbereid zijn dat er problemen kunnen zijn met het lezen door het computerstation. In elk specifiek geval moet je uitzoeken waarom dit is gebeurd.

Waarom de computer de game-dvd niet ziet
Waarom de computer de game-dvd niet ziet

Fysieke schade aan de dvd

Vaak kan zelfs een nieuwe schijf beschadigd raken. Soms zijn ze zichtbaar (scheuren, krassen, vetvlekken en zelfs schilfers), soms niet. Om de integriteit van de spelschijf te controleren, moet u proberen deze op meerdere dvd-stations uit te voeren. Als de schijf nergens voor de computer zichtbaar is, dan zit het probleem in deze gegevensdrager. Volgens de wetgeving van de Russische Federatie kan de consument de gekochte defecte schijf terugsturen naar de verkoper.

Dvd-station defect

Soms kan de computer de dvd niet zien omdat het dvd-station beschadigd of vuil is. Als de aandrijving vuil is, betekent dit dat de zogenaamde leeskop, die een kristallijne structuur heeft, vuil is. Het is vrij eenvoudig om het schoon te maken met een wattenstaafje en ontsmettingsalcohol. Gebruik in geen geval water. Indien mogelijk is het raadzaam om een speciale schijf te kopen voor het reinigen van alle typen stations. Aan de onderkant van zo'n schijf bevindt zich een speciaal gebied met een borstel, die tijdens het gebruik stof van de leeskop verwijdert.

Beschadiging van een dvd-station kan leiden tot lawaaierige werking, geen tekenen van het lezen van de schijf of een fout in de schijfdetectie van de computer. Als u over voldoende vaardigheden beschikt, kunt u de systeemeenheid demonteren, de verbinding van lussen en draden van de schijf naar het moederbord en de voeding controleren. Soms krijgt de drive niet altijd voldoende stroom uit de voeding.

Als al het andere faalt, moet u ofwel het dvd-station (als het apart van de computer is gekocht) of de computer zelf naar het servicecentrum dragen, waar het apparaat zal worden onderzocht. Het kan tot twee weken duren. Als de behuizing onder de garantie valt, wordt de schijf gratis gerepareerd of vervangen. Anders moet u zelf een nieuwe schijf aanschaffen of repareren. Tegelijkertijd zijn de kosten van het repareren van een schijf duurder dan het kopen van een nieuwe.

Fouten bij het branden van schijven

Soms is de dvd met het spel door de fabrikant zelf met fouten gebrand. In dit geval wordt de schijf ofwel helemaal niet gelezen en niet gezien door de computer, de game wordt niet geïnstalleerd of de game start met fouten. Om er zeker van te zijn dat het met fouten naar de schijf is geschreven, moet u proberen de installatie op meerdere computers te herhalen. Als de schijf nog steeds niet zichtbaar is of met fouten wordt gelezen, moet u deze naar de verkoper brengen, die verplicht is hem te vervangen.

Aanbevolen: