Een Pagina Van Internet Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Pagina Van Internet Afdrukken
Een Pagina Van Internet Afdrukken
Anonim

De gebruiker kan op internet materiaal vinden over bijna elk onderwerp. Soms is het voldoende voor hem om alleen de informatie op de site te lezen, en soms wordt het nodig om het op papier te zetten. U kunt een pagina van internet op verschillende manieren afdrukken.

Een pagina van internet afdrukken
Een pagina van internet afdrukken

instructies:

Stap 1

U kunt een pagina direct in het browservenster verzenden om af te drukken. Selecteer de opdracht "Afdrukken" in het menu "Bestand" of druk op de toetsencombinatie Ctrl en [P]. In veel browsers (Opera, Internet Explorer, Google Chrome) is deze opdracht ook te vinden in het contextmenu, dat beschikbaar wordt door met de rechtermuisknop in het browservenster te klikken.

Stap 2

Deze afdrukmethode is niet altijd handig, omdat het formaat van de internetpagina mogelijk niet overeenkomt met het formaat van een gewoon vel papier. In dit geval kunt u verschillende opties proberen. Selecteer het tekstfragment dat u op de pagina nodig hebt en stel in de printerinstellingen in om alleen het geselecteerde fragment af te drukken (markeer het vereiste item in het printerdialoogvenster met een markering of selecteer de overeenkomstige opdracht in het vervolgkeuzemenu).

Stap 3

Als de site een link "Afdrukversie" heeft, klik erop. De pagina zal veranderen. Meestal blijft alleen de tekst over, misschien worden de smilies weergegeven, maar alle afbeeldingen die op de pagina stonden, verdwijnen. Stel de opdracht "Afdrukken" in op een voor u geschikte manier. Deze webpagina is geoptimaliseerd voor afdrukken en de tekst wordt correct op het papier geplaatst.

Stap 4

U kunt ook een minder handige methode gebruiken. Selecteer het materiaal op de pagina en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu de opdracht "Kopiëren", het geselecteerde fragment wordt op het klembord geplaatst. Alternatieve methoden zijn de sneltoetsen Ctrl en [C] of de opdracht "Kopiëren" in het menu "Bewerken".

Stap 5

Start een teksteditor zoals Microsoft Office Word, maak een leeg document aan en klik met de rechtermuisknop in de werkruimte. Selecteer "Plakken" in het vervolgkeuzemenu. De combinatie van de Ctrl- en [V]-toetsen of de knop "Plakken" op het tabblad "Home" in het gedeelte "Klembord" stelt u ook in staat om materiaal van het klembord in het document te plakken.

Stap 6

Bewerk daarna de tekst indien nodig en verzend deze om af te drukken via het menu "Bestand" en de opdracht "Afdrukken". Als snelknoppen zijn geconfigureerd, klikt u op de printerknop op de werkbalk.

Aanbevolen: