Afdrukken Op Een Printer

Inhoudsopgave:

Afdrukken Op Een Printer
Afdrukken Op Een Printer

Video: Afdrukken Op Een Printer

Video: Afdrukken Op Een Printer
Video: Autocad les 3 - Hoe kan ik printen? 2024, Mei
Anonim

Een printer is een extern computerrandapparaat dat wordt gebruikt om papieren kopieën van tekst- en grafische documenten te maken. De overgrote meerderheid van de programma's die worden gebruikt om documenten te maken, te bekijken en te bewerken, hebben hun eigen functies voor het werken met een printer, maar er zijn universele regels.

Afdrukken op een printer
Afdrukken op een printer

Noodzakelijk

Computer, printer en verbruiksartikelen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de printer klaar is voor gebruik voordat u uw document verzendt om af te drukken:

- het stuurprogramma moet zijn geïnstalleerd in het gebruikte besturingssysteem;

- het afdrukapparaat moet via een kabel of via een netwerkverbinding op de computer zijn aangesloten;

- de stroom moet zijn ingeschakeld;

- de papierlade moet worden voorzien van vellen papier van het vereiste formaat in een hoeveelheid die voldoende is om het document af te drukken;

- de cartridge (of een set cartridges, als de printer een kleurenprinter is) moet voldoende toner bevatten (poeder, inkt of lint, afhankelijk van het type printer).

Stap 2

Zorg ervoor dat het document klaar is om te worden verzonden om af te drukken. Controleer eerst of de marges van het document correct zijn ingesteld. De hoeveelheid inspringing vanaf de randen van de pagina is niet alleen van invloed op het uiterlijk van het document, maar ook op het aantal vellen dat nodig is om af te drukken. Bovendien kunnen marges niet nul zijn - hun minimumafmetingen zijn afhankelijk van het specifieke model van het afdrukapparaat dat u gebruikt.

Stap 3

Voeg een geopend document toe aan de afdrukwachtrij. Deze bewerking kan op verschillende manieren worden georganiseerd, afhankelijk van het gebruikte programma. In een teksteditor in Microsoft Office 2007 kunt u bijvoorbeeld op de grote, ronde Office-knop klikken of op alt="Image" + "F" drukken om het hoofdmenu van het programma te openen. De benodigde commando's worden hier in het gedeelte "Afdrukken" geplaatst - beweeg de muiscursor erover of druk gewoon op de "L"-toets. Selecteer "Quick Print" om het document zonder verdere details naar de printer te sturen.

Stap 4

Als u extra afdrukparameters wilt opgeven, gebruikt u het afdrukdialoogvenster in plaats van "Quick Print". In de regel kunt u het in elk programma starten door op de sneltoets CTRL + P te drukken. In Microsoft Office 2007 kunt u in dit dialoogvenster een printer selecteren (als er meer dan één zijn) of het afdrukken van een bestand bestellen. Hier kunt u ook het aantal exemplaren specificeren, normaal of dubbelzijdig afdrukken selecteren, een selectieve lijst van af te drukken pagina's specificeren. Het is mogelijk om de schaal van pagina's in te stellen - het afdrukbare gebied kan automatisch worden verkleind of vergroot om op het papierformaat te passen. U kunt opgeven hoeveel pagina's er op elk vel papier passen.

Aanbevolen: