Hoe Seleron Te Overklokken?

Inhoudsopgave:

Hoe Seleron Te Overklokken?
Hoe Seleron Te Overklokken?

Video: Hoe Seleron Te Overklokken?

Video: Hoe Seleron Te Overklokken?
Video: Overclocking the Celeron 420 from 1.6 GHz to 3.2 GHz 2024, Mei
Anonim

Heel vaak kan een Celeron-processor zijn prestaties met ongeveer 20% verbeteren door de kloksnelheid te verhogen. Dit proces wordt "overklokken" genoemd en moet zorgvuldig genoeg worden uitgevoerd om de CPU niet te beschadigen.

Hoe Seleron te overklokken?
Hoe Seleron te overklokken?

Noodzakelijk

CPU-Z-programma

instructies:

Stap 1

Voordat u de CPU gaat overklokken, moet u ervoor zorgen dat dit apparaat stabiel werkt met de momenteel ingestelde parameters. Download en installeer het CPU-Z-programma. U hebt het in de toekomst nodig om de mate van processorversnelling te controleren. Start het programma en noteer van daaruit de belangrijke parameters: Core Speed, HTT, Multiplier en Voltage.

Stap 2

Start nu uw computer opnieuw op en ga naar het BIOS-menu. Om het volledige menu te openen dat nodig is voor het overklokken van de processor, drukt u op het eerste moment van laden op de toetsencombinatie Ctrl en F1 (sommige moederborden hebben mogelijk andere toetsen). Ga naar het menu, dat de kenmerken van het RAM-geheugen en de processor bevat.

Stap 3

Deze menu's kunnen de naam hebben van Geavanceerde Chipset-functies, POWER BIOS, Memclock-index of Geavanceerd. Neem nu een zeer belangrijke stap: verander de frequentie van het RAM-geheugen naar de laagste. Het feit is dat wanneer de processor wordt overgeklokt, de frequentie van het RAM-geheugen automatisch zal toenemen. Om het toegestane niveau niet te overschrijden, is het noodzakelijk om precies vanaf het minimum te beginnen.

Stap 4

De algehele processorprestaties kunnen op twee manieren worden verhoogd: door de busfrequentie te wijzigen of door een vermenigvuldiger. Als u met de BIOS-versie de eerste methode kunt gebruiken, verhoogt u de busfrequentie. Anders de vermenigvuldigingswaarde. Houd er rekening mee dat als de vermenigvuldiger gelijk is aan x10, u de busfrequentie met 10-20 Hz moet verhogen. De totale klokfrequentie van de processor zal immers met 100-200 Hz toenemen.

Stap 5

Zorg ervoor dat u de spanningswaarde van de Celeron verhoogt. Het wordt aanbevolen om niet meer dan 0,10-0,15 Volt toe te voegen. Als dit niet wordt gedaan, is de actieve spanning mogelijk niet voldoende voor de verhoogde snelheid van de centrale processor.

Stap 6

Start uw computer opnieuw op en start het CPU-Z-programma. Zorg ervoor dat de processor stabiel is. Herhaal de overklokprocedure om de prestaties verder te verbeteren.

Aanbevolen: