Hoe Djvu-formaat Naar Tekst Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Djvu-formaat Naar Tekst Te Converteren
Hoe Djvu-formaat Naar Tekst Te Converteren

Video: Hoe Djvu-formaat Naar Tekst Te Converteren

Video: Hoe Djvu-formaat Naar Tekst Te Converteren
Video: How to convert Video to MP3 2024, Mei
Anonim

Djvu is een populair formaat voor het verspreiden van elektronische documenten op het web. Het is een compilatie van gescande afbeeldingen in één bestand zonder de mogelijkheid om de ingevoerde gegevens te wijzigen. U kunt gespecialiseerde hulpprogramma's gebruiken om tekst uit een document te extraheren.

Hoe djvu-formaat naar tekst te converteren
Hoe djvu-formaat naar tekst te converteren

instructies:

Stap 1

Om djvu te herkennen en de inhoud van het bestand als tekst op te slaan, moet je verschillende stappen volgen en twee programma's gebruiken. Het eerste programma scant het gewenste document en zet het om naar een afbeelding of pdf-bestand. In de tweede fase wordt het ontvangen document herkend in gespecialiseerde OCR-hulpprogramma's.

Stap 2

Installeer DjView of DjvuOCR op uw computer. Om dit te doen, zoekt u het vereiste hulpprogramma op internet, downloadt u het en voert u het resulterende bestand uit en volgt u de instructies op het scherm.

Stap 3

Ga naar het menu van het geïnstalleerde hulpprogramma en selecteer "Open djvu" of "Decode DjVu-bestand". Geef het pad naar het gewenste document op en selecteer vervolgens het juiste menu om het te converteren. Geef het pad op om het bestand op te slaan en selecteer de gewenste indeling.

Stap 4

Installeer ABBYY FineReader. Hiermee kunt u afbeeldingsbestanden en pdf's scannen en deze naar tekst in docx-, doc-, txt- en html-indelingen uitvoeren. U kunt het hulpprogramma downloaden van de officiële website van ABBYY.

Stap 5

Open de geïnstalleerde FineReader met behulp van de snelkoppeling op het bureaublad of het menu Start. Selecteer "Bestand" - "Open" en specificeer het pad naar het resulterende pdf-bestand. U kunt ook de knop "Openen" op de werkbalk gebruiken.

Stap 6

Nadat het programma het document heeft geopend, klikt u op "Scannen". Wacht tot het proces van het herkennen van de gewenste tekst en afbeeldingen is voltooid. Klik vervolgens op de knop Herkennen op de werkbalk om de gewenste tekst te markeren en te valideren. Selecteer indien nodig in het veld "Documenttaal" het gewenste item.

Stap 7

Nadat het scannen is voltooid, bewerkt u de ontvangen tekst in het rechtergedeelte van het programmavenster. Als alles correct wordt weergegeven, klikt u op de knop "Opslaan" en selecteert u het opslagformaat, evenals de map waarin u het document wilt plaatsen. Na het opslaan kunt u het resulterende bestand bewerken met elke teksteditor.

Aanbevolen: