Het Aantal Records Bepalen

Inhoudsopgave:

Het Aantal Records Bepalen
Het Aantal Records Bepalen

Video: Het Aantal Records Bepalen

Video: Het Aantal Records Bepalen
Video: aantal fte berekenen met SOMMEN ALS wim van vliet productions excel drenthe 2024, Mei
Anonim

U kunt het aantal records in een databasetabel achterhalen met behulp van een toepassing of programmatisch. Deze taak is een van de gemakkelijkste bij het werken met databases, dus de keuze voor een specifieke methode hangt alleen af van het type database en welke tools tot uw beschikking staan. Hieronder staan de opties voor een van de meest gebruikte DBMS'en van vandaag - MySQL.

Het aantal records bepalen
Het aantal records bepalen

Noodzakelijk

PHPMyAdmin-toepassing

instructies:

Stap 1

Gebruik bijvoorbeeld de toepassing PhpMyAdmin om het aantal records in een databasetabel waarin u geïnteresseerd bent te achterhalen. Dit programma wordt het meest gebruikt voor "handmatig" beheer van MySQL-gegevens vanwege zijn eenvoud en zeer brede functionaliteit. U kunt gratis een nieuwe distributiekit van de applicatie krijgen op de website van de fabrikant -

Stap 2

Download de geïnstalleerde PhpMyAdmin-applicatie, log in en klik in het linkerdeelvenster op de link met de naam van de database waarin u geïnteresseerd bent. Het programma zal in het rechterdeelvenster een lijst met tabellen in deze database laden, met daarin wat algemene informatie. Er zal ook een kolom zijn met de kop "Records" die het aantal rijen aangeeft - zoek de gewenste tabel in de lijst en kijk naar het bijbehorende aantal records.

Stap 3

Als u de MySQL-taal moet gebruiken om het aantal rijen in een tabel te bepalen, dan kan de vereiste query op verschillende manieren worden samengesteld. Voor kleine tabellen is de snelheid van uitvoering van deze query niet zo belangrijk, maar het is beter voor hen om commando's te kiezen die de minste kosten van computerbronnen van het DBMS vergen. Maak op basis hiervan een query, bijvoorbeeld in de volgende vorm: SELECT COUNT (*) FROM `table_name` Hier dient u de table_name te vervangen door de naam van de gewenste tabel.

Stap 4

Gebruik dezelfde PhpMyAdmin-toepassing of hetzelfde script in een programmeertaal om een SQL-query naar de database te sturen. Om dit te doen, selecteert u in de applicatie-interface de gewenste tabel in de lijst in het linkerdeelvenster en klikt u vervolgens op de link "SQL" in het rechterdeelvenster. PhpMyAdmin zal een pagina laden met een standaard voorbeeldquery(s) in het veld "SQL-query(s) uitvoeren tegen mysql-database". Corrigeer het en klik op OK - de toepassing stuurt een verzoek naar de server en geeft het resultaat weer. En als u een verzoek programmatisch moet verzenden, gebruikt u de syntaxis van de programmeertaal waarin het programma is geschreven. In PHP kan het er bijvoorbeeld zo uitzien: $ countRows = mysql_query ("SELECT COUNT (*) FROM` table_name` ");

Aanbevolen: