Hoe De Taalbalk Te Bellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taalbalk Te Bellen
Hoe De Taalbalk Te Bellen

Video: Hoe De Taalbalk Te Bellen

Video: Hoe De Taalbalk Te Bellen
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

De "Taalbalk" stelt de gebruiker in staat om tekstinvoertaken uit te voeren en te schakelen tussen verschillende talen. Het kan overal op het scherm worden geplaatst, semi-transparant worden gemaakt of worden geminimaliseerd tot een pictogram op de taakbalk. Beginnende gebruikers hebben misschien een vraag over het openen van de taalbalk.

Hoe de taalbalk te bellen
Hoe de taalbalk te bellen

instructies:

Stap 1

Meestal bevindt de taalbalk zich in het systeemvak op de taakbalk. Het lijkt op een badge met de letters RU of EN (of de afbeelding van de Russische of Amerikaanse vlag). Als u het taalbalkpictogram niet ziet, vouwt u het systeemvak uit. Klik hiervoor op het pijlpictogram aan de rechterkant van de taakbalk.

Stap 2

Als u het pictogram van de taalbalk niet ziet, zelfs niet wanneer u het systeemvak uitvouwt, pas dan de weergave ervan aan. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop in een vrije ruimte op de taakbalk en selecteert u het item "Werkbalken" in het vervolgkeuzemenu en vinkt u in het submenu het vakje aan in de regel "Taalbalk".

Stap 3

Om de taalbalk aan te passen, opent u het Configuratiescherm vanuit het menu Start. Selecteer in de categorie "Datum, tijd, taal en regionale opties" het onderdeel "Regionale en taalopties".

Stap 4

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Talen" en klik op de knop "Details" in het gedeelte "Talen en tekstinvoerservices". Er wordt een extra venster geopend. Ga naar het tabblad "Opties" en klik op de knop "Taalbalk". Pas in het venster Taalbalkopties de weergave naar eigen inzicht aan.

Stap 5

Sluit achtereenvolgens extra vensters door in elk venster op de knop OK te klikken. Klik in het venster "Regionale en taalopties" op de knop "Toepassen" en sluit deze door op de knop OK of het "X"-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 6

Als een automatisch hulpprogramma voor taalomschakeling, zoals Punto Switcher, op uw computer is geïnstalleerd, vervangt het pictogram ervan het standaardtaalbalkpictogram. Het principe van het werken met zo'n pictogram is vergelijkbaar met het hierboven beschreven principe.

Stap 7

Om het hulpprogramma en de manier waarop het wordt weergegeven te configureren, roept u het.exe-bestand op via het menu "Start" of vanuit de map waarin het hulpprogramma is opgeslagen. Stel in het gedeelte "Algemeen" op het tabblad "Algemeen" de markeringen in de velden in die u nodig hebt. Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden.

Aanbevolen: