Hoe Een Plug-in Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Een Plug-in Te Schrijven
Hoe Een Plug-in Te Schrijven

Video: Hoe Een Plug-in Te Schrijven

Video: Hoe Een Plug-in Te Schrijven
Video: Setup u0026 Simpele commands! - Spigot/bukkit plugin tutorial #1 2024, September
Anonim

Plug-ins voor de Mozilla Firefox-browser zijn geschreven met behulp van de programmeertaal C++. Dergelijke extra hulpprogramma's verbeteren de functionaliteit van de browser aanzienlijk, waardoor deze beter kan worden aangepast aan moderne internetbronnen.

Hoe een plug-in te schrijven
Hoe een plug-in te schrijven

Noodzakelijk

een programma voor het schrijven van code

instructies:

Stap 1

Leer de programmeertaal C++ als je dat nog niet hebt gedaan. Een leerboek van Ritchie en Kernighan is hiervoor zeer geschikt. Het kost veel tijd en het is ook wenselijk dat er iemand in uw omgeving is die u alle hoofdpunten van objectgeoriënteerd en algemeen programmeren kan uitleggen.

Stap 2

Download en installeer het SDK-programma (Software Development Kit) op uw computer. Deze ontwikkeltool wordt gebruikt bij het schrijven van plug-ins voor de Mozilla Firefox-browser. Schrijf plugin-code voor Mozilla Firefox. Hiervoor heeft u de broncode van de browser nodig. Omdat het open source is, kunt u er op internet door bladeren. Houd er rekening mee dat dit voor verschillende besturingssystemen anders kan zijn.

Stap 3

Nadat u een Firefox-plug-in hebt geschreven, controleert u deze op fouten. Maak een volwaardig installatieprogramma van de broncode en sla ze vervolgens samen op een verwisselbare schijf op om ze in de toekomst niet te verliezen. Installeer het in de Mozilla Firefox-browser, test het en plaats het indien nodig op internet zodat anderen het kunnen gebruiken. Zorg ervoor dat u het eerst op virussen controleert.

Stap 4

Als er wijzigingen zijn in de Mozilla Firefox-browser, bijvoorbeeld wanneer een nieuwe versie wordt uitgebracht, controleer dan de juistheid van de plug-in die u hebt geschreven. Herschrijf het indien nodig vanuit de bron die u hebt opgeslagen, rekening houdend met de wijzigingen die zijn aangebracht in het werk van het Mozilla Firefox-programma. Verspreid geen schadelijke code met Mozilla Firefox-plug-ins, wees ook voorzichtig met het gebruik van browser-add-ons van derden, dit zal u helpen uw computer en informatie te beschermen waarmee u gewoonlijk op internet werkt.

Aanbevolen: