Hoe Freebsd Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Freebsd Uit Te Schakelen
Hoe Freebsd Uit Te Schakelen

Video: Hoe Freebsd Uit Te Schakelen

Video: Hoe Freebsd Uit Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, Mei
Anonim

Freebsd is een besturingssysteem dat voornamelijk wordt gebruikt door systeembeheerders en internetproviders. Het automatisch afsluiten van servers op basis van dit systeem kan worden bereikt met een eenvoudige reeks opdrachten.

Hoe freebsd uit te schakelen
Hoe freebsd uit te schakelen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - vaardigheden om met Freebsd te werken.

instructies:

Stap 1

Zorg voor een soepele afsluiting van servers waarop Freebsd wordt uitgevoerd. Om dit te doen, moet u ervoor zorgen dat er een speciale Ssh-service met openbare-sleutelverificatie is geïnstalleerd en geconfigureerd. Het server-moederbord moet automatisch energiebeheer ondersteunen. In de regel ondersteunen de meeste moderne moederborden dit.

Stap 2

Sluit de servers waarop Freebsd draait gracieus af. Als de versie lager is dan 5.0, voeg dan ondersteuning toe voor de Advanced Power Management-functie. Voor resourcebeheer in latere versies wordt het systeem Advanced Configuration en Power Interface gebruikt.

Stap 3

Om ondersteuning voor dit systeem toe te voegen, schakelt u deze optie in Bios in en voegt u vervolgens de volgende regel toe aan het kernelconfiguratiebestand: device apm0, en bouwt u vervolgens de kernel opnieuw op. Open het etc / rc.conf bestand, stel de waarde in op Yes in de apm_enable regel.

Stap 4

Start uw computer opnieuw op en gebruik vervolgens de opdracht shutdown -p now om het systeem automatisch uit te schakelen. Standaard kan alleen de root-supergebruiker deze opdracht uitvoeren, maar u kunt hem geen externe toegang tot de server geven.

Stap 5

Gebruik daarom het hulpprogramma Sudo om het systeem onder Freebsd vanaf een externe computer af te sluiten. Installeer het met het volgende commando cd / usr / ports / security / sudo en typ vervolgens make install clean. Bewerk het lokale / etc / sudoers bestand, voeg het uit te voeren server shutdown commando toe, adres en gebruikersnaam.

Stap 6

Maak verbinding met de server om de externe toegang af te sluiten. Gebruik hiervoor het hulpprogramma plink. Voer de volgende opdracht in plink -l "Voer gebruikersnaam in" -i "Voer bestandsnaam in, met privésleutel> sudo shutdown -p nu.

Aanbevolen: