Horizontaal Scrollen Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Horizontaal Scrollen Verwijderen?
Horizontaal Scrollen Verwijderen?

Video: Horizontaal Scrollen Verwijderen?

Video: Horizontaal Scrollen Verwijderen?
Video: Fix Horizontal Scroll On Webflow 2024, Mei
Anonim

Schuifbalken worden gebruikt om de positionering van de inhoud die wordt weergegeven in het toepassingsvenster, meestal de documentpagina, te wijzigen. Standaard verschijnen ze automatisch in gevallen waarin de breedte of hoogte van het venster niet voldoende is om de hele geopende pagina weer te geven. Om de horizontale schuifbalk te verwijderen, moet u daarom de breedte van de pagina of het toepassingsvenster waarin deze is geopend wijzigen.

Horizontaal scrollen verwijderen?
Horizontaal scrollen verwijderen?

instructies:

Stap 1

Uitzoomen op de pagina - dit is de gemakkelijkste manier om de horizontale schuifbalk te verwijderen bij het bekijken van de pagina. In elke browser kan dit worden gedaan door het muiswiel naar u toe te rollen terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt. Veel teksteditors (bijvoorbeeld Microsoft Word) ondersteunen ook dergelijke paginazoombesturing. In browsers kunt u in plaats van de muis ook de min-toets gebruiken. Elke klik of draai aan het wiel één stop zoomt 10% uit totdat de horizontale afmeting groot genoeg is om de pagina weer te geven zonder een horizontale schuifbalk.

Stap 2

Gebruik de mogelijkheid van de browser om met de broncode van een webpagina te knoeien en de daarin opgegeven weergavestijlen aan te passen aan de breedte van het venster - sommige webbrowsers hebben deze optie. In de Opera-browser hoeft u bijvoorbeeld alleen maar op het pictogram "Aanpassen aan breedte" te klikken en de horizontale schuifbalk verdwijnt en de kolommen van de bekeken pagina veranderen van grootte. Als het nodig is om terug te keren naar de paginalay-out die door de maker is opgegeven, klikt u nogmaals op dit pictogram.

Stap 3

Gebruik bij het maken van webpagina's de eigenschap CSS overflow-x om horizontaal scrollen van de hele pagina of de afzonderlijke blokelementen geforceerd uit te schakelen. Deze eigenschap is sinds versie 3.0 in CSS geïntroduceerd en wordt door alle moderne browsers ondersteund. De waarden die eraan kunnen worden toegewezen zijn auto, hidden, scroll, visible. Als deze eigenschap niet is gespecificeerd in de stijlbeschrijvingen, wordt aangenomen dat deze de waarde auto heeft, dat wil zeggen dat horizontaal scrollen moet verschijnen wanneer de inhoud niet past bij de breedte van het element. Gebruik de verborgen waarde om scrollen voor absoluut alle gevallen uit te schakelen. Bijvoorbeeld:

body {overflow-x: verborgen;}

Aanbevolen: