Hoe De Aero-interface Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Aero-interface Uit Te Schakelen?
Hoe De Aero-interface Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Aero-interface Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Aero-interface Uit Te Schakelen?
Video: How to turn off Aero interface on Windows 7 2024, Mei
Anonim

Hoe het Aero-effect uitschakelen op computers met Windows 7 en Vista? kan door de gebruiker worden uitgevoerd met behulp van standaardtools van het systeem zelf. Er is geen extra software nodig.

Hoe de aero-interface uit te schakelen?
Hoe de aero-interface uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Roep het bureaubladcontextmenu op door met de rechtermuisknop op een lege ruimte te klikken om het Aero-effect volledig uit te schakelen en het item "Personalisatie" te selecteren. Selecteer een van de thema's in de groep "Basis (vereenvoudigd) en thema's met hoog contrast" in het dialoogvenster dat wordt geopend en bevestig de aangebrachte wijzigingen door op OK te klikken. Wacht tot de wijzigingen zijn toegepast.

Stap 2

Om het Aero-effect in een van de applicaties te deactiveren, opent u het contextmenu van de snelkoppeling van het gewenste programma door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren. Selecteer het tabblad "Compatibiliteit" in het dialoogvenster dat wordt geopend en pas het selectievakje toe in de regel "Bureaubladsamenstelling uitschakelen" in het gedeelte "Opties". Sla de aangebrachte wijzigingen op door op de knop "Toepassen" te klikken en bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken. Houd er rekening mee dat deze manier om het Aero-effect uit te schakelen niet kan worden toegepast op ingebouwde Windows-componenten.

Stap 3

Schakel de Aero Peek-functie afzonderlijk uit. Roep hiervoor het contextmenu van het "Taakbalk"-element op door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren. Ga naar het tabblad Taakbalk in het dialoogvenster dat wordt geopend en schakel de rij Aero Peek voor voorbeeld gebruiken onder aan het venster uit. Bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken.

Stap 4

Profiteer van de optie om de Aero Snap-functie uit te schakelen. Open hiervoor het hoofdmenu "Start" en ga naar het item "Configuratiescherm". Vouw de koppeling Toegankelijkheidscentrum uit en vouw het knooppunt Muisgebruiksgemak uit. Schakel het selectievakje in de regel "Automatische volgorde van vensters uitschakelen wanneer ze naar de rand van het scherm worden verplaatst" in de groep "Eenvoudig vensterbeheer" in en sla de wijzigingen op door op OK te klikken.

Stap 5

Typ gpedit.msc in het tekstveld van de zoekbalk om de Aero Shake-functie uit te schakelen en open het contextmenu van het gevonden element door met de rechtermuisknop te klikken. Geef het item "Als administrator uitvoeren" op en open de link "Gebruikersconfiguratie" in het geopende dialoogvenster Groepsbeleid-editor. Vouw het knooppunt Beheersjablonen uit en navigeer naar het gedeelte Bureaublad. Pas de optie Ingeschakeld toe voor het beleid uitschakelen Mouse Flick Aero Shake Window Minimalization en sla uw wijzigingen op.

Aanbevolen: