Hoe Een Array In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Array In Te Stellen
Hoe Een Array In Te Stellen

Video: Hoe Een Array In Te Stellen

Video: Hoe Een Array In Te Stellen
Video: Traversing an Array 2024, Mei
Anonim

De objectgeoriënteerde scripttaal JavaScript is momenteel de meest gebruikte objectgeoriënteerde scripttaal om webpagina's interactief te maken. Bijna altijd, om complexe problemen met deze taal op te lossen, moet je je toevlucht nemen tot het gebruik van arrays. Het script begint de array te gebruiken door deze te declareren. Laten we eens kijken hoe dit precies wordt gedaan.

Arrays in JavaScript
Arrays in JavaScript

Noodzakelijk

Basiskennis van JavaScript

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om een JavaScript-array te maken. Bijvoorbeeld als volgt: var sampleArray = [element_0, element_1, element_2, element_2]; Deze regel maakt een array van vier eenheden lang. Als u geen array-elementen opgeeft, wordt een lege array gemaakt: var emptyArray =;

Stap 2

Een andere manier om een array te definiëren: var sampleArray = new Array (element_0, element_1, element_2, element_2); En deze optie maakt een array van vier eenheden lang. En hier, als u de array-elementen niet vermeldt, wordt de array leeg gemaakt: var emptyArray = new Array (); In zo'n lege array kunt u na de declaratie verschillende elementen maken met indices die niet op elkaar volgen ander. Bijvoorbeeld: var emptyArray = new Array ();

lege array [4] = 47;

lege array [792] = 1. In tegenstelling tot bijvoorbeeld arrays in de C-taal, neemt deze array de hoeveelheid geheugen in beslag die nodig is om slechts twee elementen op te slaan, niet 793. U kunt een lege array van een bepaalde lengte maken, alle elementen waarvan de waarde " undefined " zal hebben: var emptyArray = new Array (8); Deze lege array zal 8 elementen bevatten, waarvan de waarde ongedefinieerd is.

Stap 3

Voor elk van de bovenstaande methoden van creatie, kunnen array-elementen gehele getallen of fractionele getallen, tekenreeksen en logische waarden zijn. Arrays kunnen ook elementen zijn van andere arrays. Een voorbeeld van het maken van een array met één element van elk van de vermelde typen: var mixedArray = [4, 3.14, "text", true, [47, 8.1]; Aangezien een array een element van een andere array kan zijn, is het gemakkelijk te begrijpen hoe u multidimensionale arrays kunt maken. Een voorbeeld van het maken van een driedimensionale array: var multiDimArray = [1, true], [8, true], 3.14], "text", 42]; Dit zijn allemaal genummerde arrays. Objecten moeten worden gebruikt om associatieve (benoemde) arrays in JavaScript te maken.

Aanbevolen: