Hoe Windows Aero Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Aero Uit Te Schakelen
Hoe Windows Aero Uit Te Schakelen
Anonim

Windows Aero is een interface die is geïnstalleerd in nieuwe versies van Windows van Microsoft. Deze grafische omhulling maakt het uiterlijk van het systeem effectiever, maar beïnvloedt de prestaties van het systeem en kan "vertragen" op oudere computers.

Hoe Windows Aero uit te schakelen
Hoe Windows Aero uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Aero graphics in Windows vereist een redelijk krachtige grafische kaart in de computer. Als u lage systeemprestaties opmerkt, kan dit item worden uitgeschakeld via het juiste gedeelte van het configuratiescherm. Om naar de instellingen te gaan, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u "Personalisatie".

Stap 2

Ga in het venster dat verschijnt naar de sectie "Basis (vereenvoudigde) thema's". Kies de ontwerpstijl die u het leukst vindt uit de aangeboden opties. Zodra u een van de voorgestelde thema's selecteert, worden de Aero-effecten uitgeschakeld.

Stap 3

Je kunt Aero-graphics ook niet volledig uitschakelen, maar alleen individuele effecten uitschakelen die de prestaties van het grafische systeem aanzienlijk verminderen. Ga hiervoor naar het menu "Start" en klik met de rechtermuisknop op het gedeelte "Computer" en selecteer vervolgens "Eigenschappen".

Stap 4

Klik in het centrale deel van het venster dat verschijnt op de link "Windows Performance Index". Ga aan de linkerkant van het volgende menu naar Visuele effecten aanpassen.

Stap 5

In het nieuwe venster kunt u afzonderlijke afbeeldingen of Windows Aero volledig uitschakelen. Als u de beste grafische prestaties wilt krijgen, selecteert u 'Beste prestaties leveren'.

Stap 6

Om afzonderlijke effecten uit te schakelen, schakelt u de selectievakjes uit naast de overeenkomstige items in de sectie "Speciale effecten" die u gaat deactiveren. Als u bijvoorbeeld het transparantie-effect voor de elementen van opkomende vensters wilt uitschakelen, schakelt u het selectievakje naast het selectievakje "Transparantie-effect inschakelen" uit. Het verwijderen van transparantie kan de prestaties van uw systeem aanzienlijk verbeteren. U kunt de vertraging ook verhelpen door het item "Animatie van vensters bij minimaliseren en uitbreiden" en "Geanimeerde bedieningselementen" uit te schakelen.

Stap 7

Druk na het aanbrengen van wijzigingen op de knop "OK". Bureaubladeffecten zijn uitgeschakeld.

Aanbevolen: