Verbinding Maken Met De Basis

Inhoudsopgave:

Verbinding Maken Met De Basis
Verbinding Maken Met De Basis

Video: Verbinding Maken Met De Basis

Video: Verbinding Maken Met De Basis
Video: Glasvezelkabel basis weetjes 2024, Mei
Anonim

Om een toepassing aan een database te koppelen, moet deze de juiste reeks opdrachten verzenden in de taal die door dit specifieke DBMS wordt gebruikt. Het MySQL-databasebeheersysteem wordt tegenwoordig heel vaak gebruikt en toepassingen om ermee te werken zijn geschreven in een scripting-server-side programmeertaal PHP. Hieronder staat een variant van de volgorde van commando's in deze taal om een applicatie aan een MySQL-database te koppelen.

Verbinding maken met de basis
Verbinding maken met de basis

instructies:

Stap 1

Gebruik de ingebouwde mysql_connect-functie van PHP om een databaseverbindingsverzoek naar de SQL-server te sturen. Deze functie heeft drie vereiste parameters, waarvan de eerste het adres van de database moet specificeren. Meestal bevinden deze server en het script dat er toegang toe heeft zich op dezelfde fysieke server, dus het gereserveerde localhost-woord wordt gebruikt als het adres. De tweede parameter moet de login van de verbindende gebruiker bevatten en de derde - zijn wachtwoord. Bijvoorbeeld:

$ DBconnection = mysql_connect ("localhost", "myName", "myPass");

Stap 2

Pas de ingebouwde functie mysql_select_db toe nadat u een nieuwe verbinding met de SQL-server hebt gemaakt. Deze functie selecteert een van de databases die zich op de server bevinden voor daaropvolgend werk met de tabellen die erin zijn geplaatst. U moet twee variabelen aan de functie doorgeven: de eerste moet de naam van de vereiste database bevatten en de tweede moet de bronkoppeling bevatten die u in de vorige stap hebt gemaakt. Bijvoorbeeld:

mysql_select_db ("myBase", $ DBconnection);

Stap 3

Soms komt de codering die door de toepassing wordt gebruikt bij het weergeven van gegevens niet overeen met de codering waarin de informatie in de databasetabellen is geschreven. In dit geval moet u de server een installatie geven waarin hij uw verzoeken moet ontvangen en in welke codering hij zijn antwoorden moet converteren. Dit kan door, na het selecteren van een database, bijvoorbeeld de volgende set SQL-query's te sturen:

mysql_query ("SET character_set_client = 'cp1251'");

mysql_query ("SET character_set_results = 'cp1251'");

mysql_query ("SET collation_connection = 'cp1251_general_ci'");

Daarna kunt u direct aan de slag met de databasetabellen.

Stap 4

Gebruik functie- en klassenbibliotheken die speciaal zijn ontworpen om verbinding te maken met PHP-applicaties als medium tussen uw scripts en de database. Het voordeel van het gebruik ervan is dat alle nuances die verband houden met gegevensuitwisseling in dergelijke bibliotheken in aanmerking worden genomen en zorgvuldig worden gedebugd. Het gebruik ervan helpt onbedoelde fouten te voorkomen, het schrijven van scripts voor het werken met databases te vereenvoudigen en ze veelzijdiger te maken. Een voorbeeld van zo'n bibliotheek is DbSimple, ontwikkeld onder leiding van Dmitry Koterov.

Aanbevolen: