Hoe Computerprogramma's Bij Te Werken

Inhoudsopgave:

Hoe Computerprogramma's Bij Te Werken
Hoe Computerprogramma's Bij Te Werken

Video: Hoe Computerprogramma's Bij Te Werken

Video: Hoe Computerprogramma's Bij Te Werken
Video: Hoe TrendMicro Beveiligings Software Bij te Werken? 2024, Mei
Anonim

Na de release van een programma blijft de fabrikant er in de regel aan werken - voorheen onopgemerkte fouten worden geëlimineerd, nieuwe functies worden toegevoegd en bestaande mogelijkheden worden verbeterd. Naarmate de verbeteringen zich opstapelen, brengt de fabrikant nieuwe versies van het programma uit die al deze wijzigingen bevatten. Als u een basisversie heeft, kunt u in de meeste gevallen ook upgraden naar nieuwe versies.

Hoe computerprogramma's bij te werken
Hoe computerprogramma's bij te werken

instructies:

Stap 1

Profiteer van de automatische updatefunctie via internet - dit is de gemakkelijkste methode die mogelijk is. Veel programma's kunnen dit alleen en in hun instellingen is in de regel de optie voor automatisch bijwerken standaard ingeschakeld. In het programma voor het bekijken van websites ("browser") Mozilla FireFox bevindt deze instelling zich bijvoorbeeld op het tabblad "Updates" van het gedeelte "Geavanceerd" van het venster, dat wordt geopend via het item "Opties" van de "Extra" gedeelte van het browsermenu. Om dit programma automatisch te laten updaten, zonder uw deelname, moet er een vinkje staan onder het veld "Automatisch controleren op updates voor" in het veld "FireFox Browser" en in het veld "Updates automatisch downloaden en installeren". In andere programma's kan dit proces anders zijn georganiseerd - kijk in de help van het programma voor de tekst "automatische update".

Stap 2

Download de bijgewerkte versie van de website van de fabrikant en voer het resulterende bestand uit als het programma geen automatische updates bevat. Het is mogelijk dat het voor een normale update nodig is om het programma te sluiten, de licentiecode in te voeren, de computer opnieuw op te starten of iets anders te doen - u ontvangt alle benodigde instructies van het programma zelf tijdens de werking ervan. Het programma hoeft niet via het netwerk te worden gedownload, het kan een nieuwe versie zijn op een optische schijf uit een winkel of op een flashstation van een andere bron.

Stap 3

Neem contact op met de programmafabrikant als u een servicecontract met hen heeft. In dit geval is het beter om de software niet zelf bij te werken zonder (althans telefonisch) de verkoper van het softwareproduct op de hoogte te stellen. Dit moet worden gedaan, omdat u misschien niet op de hoogte bent van sommige functies van de updateprocedure, die kleine softwareleveranciers vaak niet documenteren. Als gevolg hiervan kan er tijdens het updateproces iets mis gaan zoals u verwacht, en kunnen er problemen zijn met de garantieverplichtingen van de verkoper.

Aanbevolen: