Hoe U Uw Computer Stil Kunt Houden

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Stil Kunt Houden
Hoe U Uw Computer Stil Kunt Houden

Video: Hoe U Uw Computer Stil Kunt Houden

Video: Hoe U Uw Computer Stil Kunt Houden
Video: How to get your product key for Windows 7/8/10 2024, Maart
Anonim

De luidruchtige werking van een personal computer duidt soms op een hardwareprobleem, soms is het gewoon een kwestie van instellingen, die blijkbaar niet eens zijn uitgevoerd. Er zijn verschillende manieren om het probleem op te lossen.

Hoe u uw computer stil kunt houden
Hoe u uw computer stil kunt houden

instructies:

Stap 1

De meest voorkomende oorzaak van computergeluid zijn koelers. Helaas, "fabrieks" koelers in de systeemmontage van goedkope computers, kantoor, enz. bevat eenvoudige modellen die na verloop van tijd gewoon verslijten. Dergelijke koelers moeten ten minste eenmaal per zes maanden of per jaar van stof worden ontdaan. Dit kan met een simpele borstel. Dit zijn echter niet alle problemen die hen kunnen overkomen. Na verloop van tijd kunnen ze gewoon stoppen met werken. Om een dergelijke situatie te voorkomen, vervangt u best een eenvoudige koeler door een duurzamere (bijvoorbeeld een koeler van Zalman).

Stap 2

Soms zit de fout misschien helemaal niet in de koeler, maar in de oververhitting van de processor. Misschien weet niet iedereen het, maar koelpasta moet op de processor worden aangebracht (optimaal één keer per jaar, zonder dat de processor oververhit raakt). Vandaar een sterke toename van de koelsnelheid zonder een optimale snelheidsinstelling.

Stap 3

Ruis wordt ook veroorzaakt door processen in het besturingssysteem. Als alles verstopt is, werken de harde schijf, koeler, enz. hard. Om ruis te voorkomen, moet u daarom rekening houden met de mogelijkheden van de computer of de componenten verbeteren (vooral de koeler).

Stap 4

Om ruis onder normale omstandigheden zoveel mogelijk te verminderen, kunt u het Everest-programma gebruiken of een speciaal hulpprogramma voor het moederbord. Dergelijke hulpprogramma's kunnen de snelheid van de koeler regelen tot het gewenste toerental. Met behulp van het programma kun je de snelheid volgen, naar het geluid luisteren. Bovendien is Everest optimaal configureerbaar, het ziet ook een kritische installatie.

Stap 5

Met behulp van extra componenten kan het geluid van de computer voldoende worden verminderd. Installeer vooral meerdere goede koelers (van Zalman) in plaats van één. Het wordt aanbevolen om een koeler aan de achterkant van de computer te installeren voor extra koeling van de videokaart en harde schijf. In dit geval moet het geluid worden verminderd.

Aanbevolen: