Hoe U Uw Computer Veilig Kunt Houden

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Veilig Kunt Houden
Hoe U Uw Computer Veilig Kunt Houden

Video: Hoe U Uw Computer Veilig Kunt Houden

Video: Hoe U Uw Computer Veilig Kunt Houden
Video: tip om je pc veilig te houden. 2023, Maart
Anonim

Alle mogelijke middelen moeten worden gebruikt om een personal computer te beschermen. Moderne virusprogramma's zijn in staat om het besturingssysteem te infiltreren met behulp van verschillende kwetsbaarheden. Een bepaalde reeks maatregelen kan het risico op pc-infectie aanzienlijk verminderen.

Hoe u uw computer veilig kunt houden
Hoe u uw computer veilig kunt houden

Noodzakelijk

  • - antivirus software;
  • - Firewall.

instructies:

Stap 1

Begin met het installeren van uw antivirussoftware. Ondanks de vanzelfsprekendheid van dit proces, kunt u met deze methode uw computer beschermen tegen de meeste potentiële bedreigingen. Als u de mogelijkheid heeft om een betaalde antivirus van hoge kwaliteit te kopen, gebruik deze dan. Het is beter om niet te besparen op deze software.

Stap 2

Installeer een programma waarmee u netwerkverkeer kunt analyseren en lopende programma's en processen kunt scannen. Een voorbeeld van zo'n hulpprogramma is Outpost Firewall. Voer het uit in de trainingsmodus en configureer de parameters van dit hulpprogramma. Deze beveiligingsmethode is veel effectiever dan het gebruik van de firewall die in het antivirusprogramma is ingebouwd.

Stap 3

De meeste virusbestanden komen het systeem binnen via het lokale netwerk en internet. Pas de instellingen voor uw browser aan. Installeer een plug-in die pop-ups uitschakelt en potentieel gevaarlijke sites blokkeert.

Stap 4

Isoleer uw systeem zoveel mogelijk van invloeden van buitenaf. Zorg ervoor dat er geen openbare bestanden en mappen op uw harde schijf staan. Als u dergelijke bronnen moet gebruiken, open dan openbare toegang alleen voor specifieke gebruikers. Gebruik wachtwoordbeveiliging om ongewenste wijzigingen aan deze bestanden te voorkomen.

Stap 5

Schakel de standaard Windows Firewall in. Ondanks het feit dat dit programma niet in staat is een groot aantal virusbestanden te blokkeren, is zijn activiteit niet overbodig. Schakel netwerkdetectie op uw computer uit. U kunt dit doen vanuit het menu Geavanceerde opties voor delen.

Stap 6

Gebruik een gastaccount voor vast werk. Dit voorkomt dat de meeste potentieel gevaarlijke applicaties automatisch starten.

Populair per onderwerp