Hoe U Uw Computer Stil Kunt Maken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Stil Kunt Maken
Hoe U Uw Computer Stil Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Computer Stil Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Computer Stil Kunt Maken
Video: Make Your Computer Fans Quiet 2024, Mei
Anonim

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een pc. De vereisten hiervoor kunnen sterk variëren: iemand moet een superkrachtige game-station hebben, en voor iemand is het voldoende om je favoriete tv-serie op een computer te kijken, solitaire te spelen en een paar documenten op het werk af te drukken. Er is echter een vereiste die een grote verscheidenheid aan gebruikers kan verenigen - dit is ruisonderdrukking.

Een werkende computer moet stil werken
Een werkende computer moet stil werken

Noodzakelijk

Alle benodigde materialen en componenten zijn afhankelijk van het gekozen koelsysteem

instructies:

Stap 1

Vroeg of laat vroegen velen van ons zich af wat geweldig zou zijn als onze geliefde computer niet zo hard geluid zou maken als nu. En idealiter zou de computer over het algemeen stil moeten zijn. Je kunt het geluidsniveau op verschillende manieren verminderen, en hier hangt alles af van je financiële mogelijkheden. De eenvoudigste en tegelijkertijd budgetvriendelijke optie zou zijn om de bestaande koelers te vervangen door stillere. Bovendien zul je voor het beste effect niet alleen de casekoelers moeten vervangen, maar ook de ventilatoren voor de videokaart en processor.

Stap 2

Om uw pc-behuizing te koelen, kunt u proberen om slow-speed-koelers te kopen met een diameter van 120 mm (indien mogelijk). Deze ventilatoren zijn nagenoeg geruisloos en zorgen tegelijkertijd voor een uitstekende koeling. Let bij het kopen van koelers op het geluidsniveau dat ze produceren, dit staat meestal op de verpakking vermeld. Als deze informatie niet op de doos staat, vraag dan de verkoper om advies.

120 mm koeler
120 mm koeler

Stap 3

Wees zeer voorzichtig met het wijzigen van het koelsysteem voor de videokaart en processor. Als je een systeem in de winkel kiest, vraag dan zeker advies aan adviseurs.

Actief processorkoelsysteem
Actief processorkoelsysteem

Stap 4

Als je een product in een online winkel koopt, selecteer dan eerst meerdere modellen en zorg ervoor dat je voor alle modellen zoveel mogelijk beoordelingen vindt. Hierdoor kan een min of meer objectieve beoordeling van de effectiviteit van deze systemen worden gemaakt.

Actieve koeling van de videokaart
Actieve koeling van de videokaart

Stap 5

Hoewel er tegenwoordig een grote verscheidenheid aan koelers is, waarvan de werking praktisch onhoorbaar is, kunnen ze nog steeds niet per definitie voor volledige stilte zorgen. Om dit probleem op te lossen zijn er zogenaamde passieve koelsystemen. Ze verschillen van conventionele systemen doordat ze geen ventilatoren bevatten die achtergrondgeluiden veroorzaken.

Passieve CPU-koeling
Passieve CPU-koeling

Stap 6

Stilte is echter de prijs waard. Passieve koelsystemen zijn omslachtiger en vereisen een zeer competente locatie in het geval van de systeemeenheid, omdat elke radiator van zoveel mogelijk verse lucht moet worden voorzien, en tegelijkertijd moet ervoor worden gezorgd dat de werking ervan niet interfereren met andere radiatoren in het systeem.

Passieve koeling van grafische kaarten
Passieve koeling van grafische kaarten

Stap 7

Meestal is passieve koeling geïnstalleerd op de processor en videokaart, omdat het hun actieve koelsystemen zijn die in de meeste gevallen ruis van de computer veroorzaken. Het installeren van passieve systemen die zijn ontworpen om het hele chassis te koelen en de voeding te koelen, brengt de hierboven beschreven uitdagingen met zich mee. De competente organisatie van dergelijke systemen gaat gepaard met bewerkelijkheid en hoge kosten.

Bovendien is een dergelijke koeling alleen geschikt voor relatief zwakke computers, die in ieder geval niet erg warm zullen worden. Het installeren van dergelijke systemen op krachtige servers en spelplatforms brengt het risico van oververhitting met zich mee.

Stap 8

Om een krachtige computer kwalitatief te koelen en tegelijkertijd bijna volledig van ruis af te komen, moet je letten op vloeistofkoelsystemen. Hun principe is gebaseerd op het gebruik van vloeistof om de verwarmingselementen te koelen. Door middel van een pomp en een buizenstelsel wordt het koelmiddel door de radiatoren gedreven, waardoor een zeer efficiënte warmteoverdracht wordt gerealiseerd. De vloeistof wordt gekoeld terwijl deze door een radiator stroomt, meestal buiten de systeemeenheid, en gekoeld door koelers met een laag toerental. Door hun ontwerp zijn dergelijke systemen verrassend stil.

Vloeistofkoeling
Vloeistofkoeling

Stap 9

Het installeren van vloeistofkoelsystemen vereist maximale concentratie en hercontrole van alle bevestigingsmiddelen en klemmen voordat vloeistof wordt verpompt. Vloeistofmorsing op computerhardware kan voortijdige storingen veroorzaken.

Aanbevolen: