Hoe Beschadigde Foto's Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Beschadigde Foto's Te Herstellen
Hoe Beschadigde Foto's Te Herstellen

Video: Hoe Beschadigde Foto's Te Herstellen

Video: Hoe Beschadigde Foto's Te Herstellen
Video: Studieles op video Een beschadigde foto herstellen (PSPPX2) 2024, April
Anonim

In elke familie zijn er memorabele filmfoto's, die soms in één exemplaar bestaan en van generatie op generatie worden doorgegeven. In tegenstelling tot digitale foto's slijten dergelijke foto's na verloop van tijd altijd, en als de foto erg oud is, laat de kwaliteit te wensen over: de afbeelding vervaagt, er verschijnen barsten en vlekken op het oppervlak van de foto en vaak zijn foto's gescheurd.

Hoe beschadigde foto's te herstellen
Hoe beschadigde foto's te herstellen

instructies:

Stap 1

U kunt een foto herstellen met Adobe Photoshop en deze vervolgens jarenlang digitaal opslaan. Scan je foto met een goede resolutie en open vervolgens de gescande afbeelding in Photoshop.

Stap 2

Wijzig de foto van RGB-kleur in Grijswaarden om de meest beschadigde delen van de afbeelding te zien.

Stap 3

Zoom in op de foto door op het vergrootglaspictogram in de werkbalk te klikken of door de sneltoets Ctrl + te gebruiken. Corrigeer zichtbare kleine onvolkomenheden in uw foto met de retoucheerpenseel, de retoucheerpenseel ter plaatse en de kloonstempel.

Stap 4

In het laatste geval klikt u op het onbeschadigde gedeelte van de foto, dat u wilt gebruiken om het beschadigde gedeelte te sluiten, terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt. Stel vervolgens de gewenste penseelgrootte in en werk op het beschadigde gebied met een penseel waarop een van de gebieden van de foto is gekopieerd.

Stap 5

Heel kleine defecten aanklikken met een spotreparatieborsteltje. Probeer met behulp van de kloonstempel de gebieden met dezelfde textuur als de beschadigde gebieden te kopiëren, zodat de retouchering onzichtbaar is.

Stap 6

Open in het menu Afbeelding het gedeelte Niveaus en voeg foto's met meer contrast toe. Selecteer nu de opties Branden en Ontwijken op de werkbalk en pas elk van de gereedschappen toe op die delen van de foto en de gezichten van de afgebeelde mensen die u donkerder of lichter wilt maken.

Stap 7

Snijd de gekartelde randen van uw foto bij en verscherp deze met het Smart Sharpen-filter. Schakel de foto terug naar de kleurmodus en gebruik de optie Kleurbalans om de foto een bepaalde kleurtint te geven. Maak indien nodig een kader op de foto.

Aanbevolen: